Konya’nın Seydişehir İlçe Adliyesi’nde görev yapan yargı mensupları, aileleriyle birlikte düzenlenen Beyşehir Gölü gezisine katıldı.

Seydişehir Adliyesi’nde görev yapan Cumhuriyet Başsavcısı Duygu Bayar, Ağır Ceza Reisi Abdurrahman Gökçeli, savcı ve hakimler ile adliye personeli, aileleriyle birlikte Beyşehir ilçesini ziyaret etti. Ziyarete, Beyşehir Garnizon ve İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Mustafa Özdemir, Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun da eşlik etti. Beyşehir Belediyesi’ne ait Kubadabad isimli tekneyle göle açılan ve bazı adaları gezen yargı mensupları, ardından tarihi Eşrefoğlu Camisi’ni ziyaret etti. Gezi öncesi teknede bir konuşma yapan Belediye Başkanı Murat Özaltun, Seydişehir ilçesinde görev yapan yargı mensuplarını ve ailelerini Beyşehir’de görmekten büyük memnuniyet duyduklarını dile getirdi.

Belediye olarak organize ettikleri göl gezisi hakkında bilgi veren Özaltun, “33 ada bulunan göl içerisinde bu gezimiz sadece birkaç adayla sınırlı kalacak. Dolayısıyla diğer adaları görmek ve Beyşehir’in diğer doğal ve tarihi güzelliklerini görmek için sizleri daha sonra da ilçemizde görmek istiyoruz” dedi.

Beyşehir’in tarihi ve doğal güzelliklerinden bahseden ve tarihi Eşrefoğlu Camisi ve Eflatunpınar Anıtı’nın dünya geçici miras listesinde olduğunu da hatırlatan Özaltun, geçici listede yer alan tek ilçenin Beyşehir olduğunu da vurgularken, Beyşehir’in tanıtım çalışmalarına son dönemde hız verdiklerini de aktardı. Konuşmaların ardından konuk yargı mensupları tekneyle göle açıldı, ardından tarihi Eşrefoğlu Camisi’ni ziyaret etti.