Konya’nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi’nden yapılan açıklamada, “Torba Yasa” ile yapılandırma kapsamına alınan Emlak ve Çevre Temizlik Vergisi borçlarının yeniden yapılandırma işlemlerinden faydalanmak için 1 Aralık’ın son gün olduğu belirtildi.

Söz konusu kanun kapsamında; ev, işyeri, arsa, arazilere ait Emlak ve Çevre Temizlik Vergisi borcu olan tüm gerçek ve tüzel kişiler, borçlarını yeniden yapılandırabilecekler. Yapılandırmadan yararlanmak isteyen vatandaşların 1 Aralık 2014 tarihine kadar başvuruda bulunmaları gerekiyor. Başvurular, Selçuklu Belediyesi Emlak Servisine bizzat gelerek ya da https://tahsilat.selcuklu.bel.tr e-belediye adresinden yapılabilecek.

Kanun kapsamında 30 Nisan 2014 tarihine kadar olan Emlak ve Çevre Temizlik Vergisi borçlarını yeniden yapılandırılıyor. Vatandaşların 1 Aralık 2014 tarihine kadar başvurmaları gerekiyor. Başvurular, Selçuklu Belediyesi Emlak Servisine bizzat gelerek yapılabileceği gibi www.selcuklu.bel.tr web adresine girildiği anda ekrana çıkan görsele tıklayarak https://tahsilat.selcuklu.bel.tr adresi üzerindeki “Yapılandırma Formu Başvuru” linkine girerek de yapabilecek. Mükelleflerin bu sayfa üzerinden e-Belediye şifresi alarak Sicil, TC Kimlik ya da Vergi Numarası ile 1 Aralık 2014 mesai bitimine kadar başvuru yapmaları yeterli olacak. Ayrıca Emlak Servisi, vatandaşların mağdur olmamaları için hafta sonuna denk gelen 29-30 Kasım günleri de 08:00-17:00 arası çalışacak.

Yapılandırma tarihine bakılmaksızın ilk taksit ödemesi Aralık ayında başlayacak. Kanun kapsamında 30 Nisan 2014 tarihine kadar olan Emlak ve Çevre Temizlik Vergisi borçları yapılandırılabilecek. Gecikme zammı ve faiz borçları silinerek yapılandırma işlemi gerçekleştirilecek. Vatandaşlar, borçlarını 6-9-12-18 ay taksitler halinde ödeyebileceği gibi peşin ödeme de yapabilecekler. Belediye veznelerinden yapılan peşin ödemelerine Maximum, World, Paraf kredi kartlarına 6, Bonus kredi kartına ise 3 taksit yapılacak. Ayrıca e-Belediye web sitesi üzerinden Maximum ve Paraf kartlarına 6 ay taksitle ödeme yapılabilecek ve kredi kartı ile yapılan ödemelerde vade farkı alınmayacak.

Yapılandırılan Emlak ve Çevre Temizlik Vergisi borç ödemeleri, Selçuklu Belediyesi hizmet binası içindeki veznelere, KOSKİ binasındaki Selçuklu Belediyesi veznelerine, Vakıfbank, Ziraat Bankası ve Halk Bankası vezne ve ATM’lerine komisyon ücreti ödemeden TC kimlik numarası ya da mükellef sicil numarası ile yapılabileceği gibi T.C. Ziraat Bankası Konya Şubesi TR-1100 0100 0168 3699 4815 5001 nolu IBAN numarasına, PTT şubelerinden 474142 nolu posta çeki hesabına da yatırılabilecek.