Thomson Reuters Bilimsel Araştırma Şirketi’nin her 10 yılda bir yayınladığı “Bilimsel Makalelerine En Çok Atıfta Bulunulan Bilim İnsanları” listesine sosyal bilimler alanında girmeyi başaran Türkiye’deki tek isim Selçuk Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fulya Öztaş oldu.

Selçuk Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Fulya Öztaş, çalışmalarıyla 9 binden fazla uluslararası dergiyi tarayan ve bilimsel ölçülerde değerlendiren bir kuruluş olan Thomson Reuters Bilimsel Araştırma Şirketi’nin sosyal bilimler alanında en fazla atıf alan bilim insanı unvanını almaya hak kazandı.

18 BİLİM İNSANI ARASINDA DA YERİNİ ALDI

Ulusal ve uluslararası dergilerde çok sayıda makalesi ve sunumu yayınlanan Doç. Dr. Öztaş aynı zamanda ünlü Reuters Haber Ajansı’na bağlı ’Reuters-Thompson Higly Cited Researchers (Yüksek Atıf Alan Araştırmacılar) tarafından da 2014 yılında en çok atıf alan Türkiye kökenli 18 bilim insanı arasında yerini aldı.

REKTÖR GÖKBEL’DEN TEBRİK

Doç. Dr. Fulya Öztaş için Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel de bir tebrik mesajı yayınladı. Prof. Dr. Gökbel mesajında, “Thomson Reuters Bilimsel Araştırma Şirketi’nin her 10 yılda bir yayınladığı ‘Bilimsel Makalelerine En Çok Atıfta Bulunulan Bilim İnsanları’ listesinde üniversitemiz Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Fulya Öztaş, Sosyal Bilimler alanında yüzde 1’lik dilime giren tek bilim insanı olma başarısını göstermiştir. Sayın Doç. Dr. Öztaş’ı tebrik eder, üstün başarılarının devamını dilerim” dedi.