Bugün televizyonlardan seyrettim, bir partimizin kongresi yapıldı. Yarın bir başka partimizin kongresi olacak, daha sonra başka bir partimizin kongresi. Eee ne olmuş yapılmışsa diyenleri duyar gibiyim. Bir şey olduğu yok efendim hani şu korona var ya acaba kongreye gelenlerle bir antlaşması mı var acaba? diye sordum kendi kendime. Sayın sağlık bakanımız da sürekli uyarıyor. Aman ha toplantılara katılmayın mesafe ve kurallara uyalım diyor ya çokta haklı. Şahsen bir vatandaş olarak kurallara uymak için çok çaba sarf ediyorum, mesafemi korumaya çalışıyorum. Zaten maskesiz çıkmıyorum çıksam da hemen ceza yiyorum. Düğünleri erteledik kahveleri kapattık okulları bile tatil ettik.

Acaba diyorum bu kongreye katılanlara ceza filan yazılacak mı? Topluma kurallara uyma konusunda uyaran devlet büyüklerimiz neden kendileri kurallara uymuyor. Yüzlerce insanı aynı çatı altında görünce bir hoş oldum. Ne desem ki dostlar ne desem boş onlara göre hava hoş.

Acaba diyorum bu kongreler ertelenemez mi? korona canavarı böyle yerlere giremez mi? Özel bir önlem alındı mı? Bu kongreye katılanlar sağlık kontrolünden geçti mi? Yoksa sadece ateş ölçer mi kullanıldı? Umarım gerekli önlemleri almışlardır. Taktir edersiniz ki benimki sadece gerçekleri yazmaktır. Devletimizin her bir ferdine zarar gelmesin. Hiçbir toplantı bir can kadar önemli değildir. İnşallah bu bela başımızdan bir an önce gider. Giderde tüm insanlık kucaklaşır.

Biz gene de hocanın dediğini tutalım, gittiği yoldan gitmeyelim koronasız sağlıklı günler dilerim.....

Öcal Uzunay