Merhabalar, Bugün sizlere “Korona tatilini avantaja çevirmek” yazımda da ifade ettiğim gibi bugünler izlemeyi planlayıp izleyemediğiniz içerikleri izlemek için büyük bir fırsat. Daha önce yoğunluktan bir türlü fırsat bulamadığım, korona tatilini avantaja çevirerek sonunda izlemeyi başardığım başrolünü usta oyuncu Haluk BİLGİNER’ in canlandırdığı “Şahsiyet” dizisi ve konusundan bahsedeceğim.

Şahsiyet dizisi konusu; emekli bir adliye memuru olan Agâh Beyoğlu, İstanbul’un en kalabalık ve hareketli semti Beyoğlu’nda yalnız ve münzevi bir yaşam sürdürmektedir. Kızı yurtdışında yaşamakta, eşi ise yıllar önce vefat etmiştir. Agâh’ın bu tekdüze yaşantısı, kendisine konan Alzheimer Başlangıcı teşhisiyle altüst olur. Hastalığından ötürü er geç bütün anılarını unutacaktır. Bu gerçek karşısında başta bocalasa da Agâh, unutmanın bir fırsat olduğunu fark eder. Yıllardır planladığı ancak sürekli ertelediği bir cinayeti işlemek için bir fırsat! Nasıl olsa işleyeceği bu suçu gelecekte hatırlamayacak, hatırlamayacağı için de vicdan azabı çekmeyecektir.

Bunun yanında cinayet büro amirliğindeki tek kadın polis olan Nevra, üzerindeki baskılar yüzünden istifanın eşiğine gelmiştir. Ancak Agâh’ın aldığı cinayet kararı, Nevra’nın hayatını da tamamen değiştirecektir. Bu arada “Nevra” karakterini de oyuncu Cansu Dere canlandırmaktadır. Metin Akdülger, Şebnem Bozoklu ve Necip Memili gibi usta oyuncularında rol aldığı dizide, Ağah Beyoğlu karakteri ile Haluk BİLGİNER “Uluslararası Emmy Ödüllerinde En İyi Erkek Oyuncu Ödülü” almıştır. Bu ödül de diziyi benim gibi merak edenlerin sayısını arttırmıştır. Bu arada diziyi Puhu Tv izleyebilirsiniz.

Şahsiyet kelime anlamı olarak “kişilik, belirgin özellik” anlamına gelmektedir. Ağah Beyoğlu karakteri de yakalandığı “Alzheimer” hastalığından şahsiyetini unutma kaybetme korkusuyla daha önce planladığı işleri yapmaya karar vermiştir.

Şahsiyetli yaşamak insan için son derece önemlidir. Bireyin benliğini kaybetmemesi ve yaşadığı her olayda karakterini ortaya koyması insanın belirgin yaratılış özellikleri arasındadır. Şahsiyeti olmadan yaşamak ki buna yaşam demenin doğru olmadığı kanaatindeyim. Kişiliğini ortaya koyamamak, zayıf insan özelliklerindendir. Maalesef günümüzde bu tip insan sayısı da oldukça fazladır. Rabbim hepimize “Şahsiyetli” bir hayat nasip etsin.

Son olarak izlerken bitmesini istemediğim “Şahsiyet” dizini izlemenizi şiddetle tavsiye ediyorum. Evde olduğumuz bugünleri avantaja çevirip en güzel şekilde değerlendirmek dileğiyle..

Korona virüsü ile mücadelede ciddi bir aşamaya geldiğimiz bugünlerde hepimize sağlıklı günler diliyorum...