Öyle bir zaman ki kimsenin gücünün yetmediği, gözümüzle bile göremediğimiz, sesini duyamadığımız, mikroskopla bile zor gördüğümüz bir virüsün esiri olduk. Günümüzün teknolojisi bile bu virüs karşısında aciz kaldı.  Siz adına ne derseniz kovid deyin korona deyin virüs deyin. Ne derseniz deyin.

İnsanoğlu belki de hiç bu kadar çaresiz kalmadı. Geçmişte yaşanan cüzzam, veba, verem gibi hastalıklar geçirsek te en çaresiz kaldığımız ama çaresini bildiğimiz bir virüsün esiriyiz.

Çaresiz değiliz aslında sadece iradesiz, sabırsız ve vurdum duymaz olmamız bu virüsün ekmeğine yağ sürmemiz. Hepsi bu.

Bilirkişiler bu mikrobun kuluçka döneminin 14 gün olduğunu söylüyor ee 14 gün neden dişimizi sıkmıyoruz? Tüm ülke olarak neden 20 gün karantinaya alınmıyoruz. Onca giden canlar fazlalık mı her biri canımız ciğerimiz.

Verilen sokağa çıkma yasağı belirli saatler daha çok geceleri ee geceleri zaten evinizde oturuyoruz. 2 gün verilen aradan sonra sokağa kendinizi atıyoruz. Güya koronadan korunuyoruz. Sanki o 2 gün korona tatili.

Olmaz arkadaş gelin başta devlet büyüklerimiz bu işe bir çare bulalım.20 gün sokağa kesinlikle çıkma yasağı getirelim. Her gün ölmektense bir defa ölelim. Bu arada evine ekmek alamayan geçim derdi olanlara da devletimiz bu 20 günlük ücretlerini vermeli.

Tüm halkımız bu kurala uyalım sadece temel ihtiyaçlar giderilsin. Ne bileyim işte böyle sıkı önlemler alalım gerisine kader diyelim.

Kader demişken insanoğlu kendi kaderini kendi çizer. Önlemini alır gerisini Allah'a havale eder.

Adam kaldırımda giderken telefonuyla oynar ve birden bir direğe toslar ve maalesef beyin kanaması geçirir ve ölür. Bu bir kader değildir.

Bir başka adam aynı kaldırımda son derece dikkatlidir. Hızla gelen bir otomobilin altında kalır kaldırımda otomobilin ne işi var ve maalesef bu bir kaderdir.

Gelin bu illetten beraber kurtulalım. Maske ve mesafeye uyalım, topluluktan uzak duralım. Dişimizi sıkalım. Gerisini zamana bırakalım. Bu yasaklara uyalım. Uymayanları uyaralım.

Sokağa çıkma yasağı bir tatil değildir sorumluluktur. Koronasız günler dilerim.