15. Uluslararası Antalya Piyano Festivali, Antalya Devlet Senfoni Orkestrasının "Türk Eserleri Gecesi" konseriyle başladı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nce bu yıl 15’incisi düzenlenen Uluslararası Antalya Piyano Festivali ’Şehrin sesi’ sloganıyla, Türk bestecilerin eserlerine ayrılan Gürer Aykal yönetiminde, piyanist Gökhan Aybulus’un solist olarak yer aldığı ADSO konseriyle başladı.

Antalya Kültür Merkezi’nde (AKM), gerçekleşen konserde Ulvi Cemal Erkin, Ferit Tüzün’ün yanı sıra, genç besteci Onur Nurcan’ın ’Fantasia’ adlı lirik eseri seslendirildi. Orkestranın seslendirdiği ikinci eser, Türk folklorunun ritim ve renklerinin ustaca işlendiği "Çeşmebaşı Süiti" oldu. Daha sonra piyanist Gökhan Aybulus orkestra eşliğinde, Ulvi Cemal Erkin’in 1. Piyano Konçertosu’nu yorumladı. 29 Kasım tarihine kadar devam edecek festivalde Christian Zacharias, Eliane Elias ve Hüseyin Sermet gibi klasik müzik ve caz dünyasının tanınmış isimlerinin yanı sıra, yetenekli genç piyanistler de sahneye çıkacak. 9 ülkeden 26 virtüözün katılacağı festivalde 20 konser, 8 ustalık sınıfı, 20 atölye çalışması ve 6 söyleşi gerçekleşecek.