YOZGAT (AA) - Yozgat Belediyesince bu yıl 16'ncısı düzenlenen Uluslararası Sürmeli Kültür ve Sanat Şenlikleri, başladı.

Şenlik kapsamında Yozgat Cumhuriyet Meydanı'nda İl ve İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüklerinin sergi açılışı yapıldı.

Burada konuşan Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, Türkiye'nin sahip olduğu güzelliklerden dolayı her dönem dış güçlerin saldırılarına maruz kaldığını söyledi.

Türkiye'nin çok güçlü bir ülke olduğunu belirten Yazıcı, şöyle devam etti:

"Bu coğrafyada yaşadığımız sürece, Müslüman olduğumuz, Türklüğümüzü yaşadığımız, hissettiğimiz ve hissettirdiğimiz sürece, Anadolu insanının huzuruna gölge düşürülmeye çalışacaklardır. Son günlerde yaşadığımız olaylar, bu durumdan ibaret ancak kültürümüzü ifade edebileceğimiz, misafirlerimizi ve kendimizi avutup muhabbet ortamında buluşabileceğimiz bu etkinliklerin olmasında ve devamında fayda olduğunu düşünüyorum."

- "İptali söz konusu değil"

Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan da son günlerde gelen şehit haberlerinin herkesin yüreğini yaktığını bildirdi.

Terör saldırılarının amacının milletin huzurunu kaçırmak olduğunu belirten Arslan, "Şehit haberleri herkes gibi bizi de derinden üzüyor ancak hayat devam ediyor. Terör örgütü PKK'nın hedefi, bu saldırılarla hayatı olumsuz etkileyip durdurma noktasına getirmek. Şenliklerin iptal edilmesiyse bunu amacına ulaştırmış olur. Gelen tepkileri de dikkate alıyoruz ama şuan iptal edilmesi söz konusu değil. Ayrıca güvenlikle ilgili yazışmalarımızı da yaptık. Gerekli önlemlerin de alınacağını düşünüyoruz" diye konuştu.

Kısıtlı bir bütçeyle kaliteli bir şenlik düzenlemek için çalıştıklarını anlatan Arslan, "Bunu yaparken de ilimizin ekonomisine ve tanıtımına katkısını da dikkate aldık. Ayrıca yine TRT'nin yapacağı canlı yayın da Yozgat'ın tanıtımına büyük katkı sağlayacaktır" ifadesini kullandı.

Arslan, şenliğin iptal edilmesi için haberler yapıldığına işaret ederek, şunları kaydetti:

"Şehit aileleri bile belirli bir süre sonra normal hayata dönmek için çaba gösteriyor. Bu şenliklerimizde çıkıp dansöz oynatmıyoruz. Adı üzerinde, kültür ve sanat şenliği. Yurt dışından bir çok telefon alıyoruz. Gurbetçilerimiz bile izinlerini bu şenliklerin yapıldığı tarihlere denk getirmek istiyor. Aşırıya kaçmadan, kültürümüzü, örf ve adetlerimizi en güzel şekilde yansıtabileceğimiz bir şenlik olacak."

Açılışa İl Emniyet Müdürü Saim Akpınar, İl Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş, diğer bazı kurum ve kuruluşların müdürleri ve vatandaşlar katıldı.