ESKİŞEHİR (AA) - Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi tarafından bu yıl 17'ncisi düzenlenen "Uluslararası Eskişehir Film Festivali"nde 25 ülkeden 3 belgesel, 45 uzun, 55 de kısa metrajlı film izleyiciyle buluşacak.

Festival Yönetmeni Serhat Serter, İletişim Bilimleri Fakültesindeki basın toplantısında, kısa ve uzun metrajlı filmlerin gösterileceği etkinlik kapsamında, yönetmen ve oyuncularla söyleşiler düzenleneceğini bildirdi.

Bu yıl ilk kez verilecek ''Sinema Kültürüne Katkı Ödülü'ne, 150'nci sayısı okuyucuyla buluşacak ''Altyazı'' isimli sinema dergisinin layık görüldüğünü kaydeden Serter, 17 yıl önce "Sinema Günleri" adı altında 8 filmle başlayan etkinliğin, uluslararası boyuta taşındığını vurguladı.

-''Marka haline geldi''

Festivalin bir marka haline geldiğini ifade eden Serter, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bu etkinliği dünyada yapabilen başka bir üniversite veya sinema okulu, iletişim fakültesi yok. Türkiye'deki çoğu uzun metrajlı film festivali, bizimkinden daha uzun yıllardır yapılıyor. Tarihlere bakarsanız, bir veya daha fazla yıl ara vermek zorunda kaldılar. 17 yıldır yaşadığımız sıkıntılara rağmen düzenledik. Bu sene de aynı şekilde yapacağız ve bundan da gurur duyuyoruz. Festivalde gösterilecek filmler çoğunlukla Türkiye'de vizyona girmemiş filmler. Sinemaseverler, festivalde hiçbir şekilde sinemada göremeyecekleri filmleri bulacak."

Serter, öğrenci biletinin 4, tam biletin ise 6 liradan satışa çıkarılacağını, "askıda bilet" uygulamasının bu yıl da devam edeceğini bildirdi.

- "Onur" ve "sinema emek" ödülleri

Festival Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Yaprak İşçibaşı ise bu yıl onur ödüllerinin Meral Orhonsay ve Halil Ergün'e, sinema emek ödüllerinin ise Ethem Arda, Erdoğan Çakıcı ve Sevin Okyay'a verileceğini söyledi.

İşçibaşı, ayrıca Ahmet Rıfat Şungar, Mustafa Alabora, Nilüfer Açıkalın ve Alper Turgut gibi birçok ünlü sanatçının da festivale katılmasının beklendiğini kaydetti.  

Festival Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Aysun Akıncı Yüksel de sinemaya ilgi duyan herkesin atölyelere ve sinema derslerine katılabileceğini, ayrıca açık hava film gösterileri de yapılacağını belirtti.

-25 ülkeden çok sayıda film

2-10 Mayıs tarihlerindeki festivalde, Türkiye'nin de aralarında bulunduğu 25 ülkeden 3 belgesel, 45 uzun, 55 de kısa metrajlı film izleyiciyle buluşacak.