KAYSERİ (AA) - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, güçlü ve müreffeh bir Türkiye idealini geleceğe gençlerin taşıyacağını belirterek, "Gençlerin yüzlerindeki ışıkta, gözlerindeki pırıltıda her geçen gün daha da güçlenen Türkiyemizin aydınlık geleceğini görüyor, gençlerimize güveniyoruz" ifadesini kullandı.

Yıldız, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, 19 Mayıs'ın milli uyanışın sembolü olduğunu kaydederek, işgal kuvvetleri karşısında vatanın bütünlüğü ve bağımsızlığı için milletin ayağa kalkarak dönemin ağır şartlarına rağmen tarihte eşine az rastlanır bir kurtuluş destanı yazıldığını anımsattı.

Mücadelede milletin bütün fertlerinin, vatan müdafaası için yan yana durduğunu belirten Yıldız, "Bu yüksek ruh ve idealler üzerinde Türkiye Cumhuriyeti kuruldu. Medeni milletler camiasında özgür ve müreffeh bir ülke olarak hak ettiği yeri alma yolunda çok önemli mesafeler kat eden cumhuriyetimizi daha da yüceltecek olan da temelinde yer alan değer ve idealleri güçlendirmek, birlik ve beraberlik ruhumuzu, duygu birliğimizi korumaktır" ifadesini kullandı. 

Güçlü ve müreffeh bir Türkiye idealini yaşatarak geleceğe taşıyacakların gençler olduğuna dikkati çeken Yıldız, şunları kaydetti:

"Gençlerin yüzlerindeki ışıkta, gözlerindeki pırıltıda her geçen gün daha da güçlenen Türkiyemizin aydınlık geleceğini görüyor, gençlerimize güveniyoruz. Unutmamalıyız ki ancak gençlerine güvenen, gençlerini en iyi şekilde yetiştiren milletler gelecekte de var olabilirler. Onun için bütün çabamız, geleceğimizin güvencesi gençlerimizin yarınlara en iyi şekilde hazırlanmasına imkan sağlamaktır. Bu duygularla gençlerimizle birlikte bütün milletimizin Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere istiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını rahmetle, şükranla anıyorum."