YOZGAT (AA) - Sorgun ilçesine bağlı Bahadın beldesinde, Kültür ve Turizm Bakanlığının desteklediği 19. Uluslararası Bahadın Kültür Festivali başladı.

Belediye tarafından düzenlenen etkinlikler çerçevesinde, Arif Baş Açık Hava Müzesi önünden Hacı Demirel Amfi Tiyatrosu'na kadar festival yürüyüşü düzenlendi. 

Bahadın Belediye Başkanı Dilaver Özcan, 19 yıldır yapılan festivalin, birbirini uzun zamandır göremeyen insanları bir araya getirdiğini ifade etti.

Bu yıl Kültür Festivali’nin uluslararası festivale dönüştürüldüğünü vurgulayan Özcan, şunları kaydetti:

"Bahadınlı kardeşlerimiz 1960'lı yıllardan bu yana gurbet ellerde ekmek parası kazanıyorlar. Festivalimiz sayesinde bir araya gelerek hasret gideriyorlar. Festivalimiz çok güzel başladı. Çok da güzel geçiyor. Çocuklarla atölye çalışmalarımız oluyor. Burada bir Alevi çalıştayımız oldu. Çalıştayımıza akademisyenler katıldı. Dün konser etkinliklerimiz başladı. Bugün de yarın da devam edecek. Çok değerli ve önemli yazar, çizer kadrosundan katılımcılarımız var, bilim insanlarımız var. Bütün Yozgat’tan, çevre il ve ilçelerden, yurt genelinden, Almanya’dan, Hollanda’dan katılımcılarımız var. Bizleri onurlandırıyorlar. Şu anda bir sıkıntımız yok. Uluslararası olmanın avantajlarını yaşıyoruz." 

İzmir Konak Belediye Başkanı Selma Pektaş ve beraberindeki üyelerin 3 gündür konukları olduğunu ayrıca Ankara Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar'ı da misafir edeceklerini belirten Özcan, şenliğin son günü birçok milletvekilini ağırlayacaklarını ifade etti. 

Özcan, şenliklerin halk oyunları, semah, çocuk şenlikleri, açık hava sinemaları, çeşitli yarışmalar, uçurtma şenlikleri, karikatür, fotoğraf ve resim sergileri ile daha birçok etkinlikliğin yarın akşama kadar devam edeceğini bildirdi.