Karaman Belediyesi, eski Karaman mimarisi ile yapılmış ve yıkılmaya yüz tutmuş yaklaşık 2 asırlık tarihi evi restore ediyor. 

1800’lü yıllarda inşa edilen tarihi ev Karaman mimarisinde yapılmış, kullanım şekli bakımından Karaman yaşam kültürünü en iyi anlatan yapılardan birisi haline gelecek. Sekiçeşme Mahallesi’nde bulunan ve yıllar içerisinde kullanılmayarak yıkık dökük bir hal alan, harabe olmaya yüz tutmuş bu tarihi evi Karaman Belediyesi devralarak restorasyon çalışmalarına başladı.

Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, restorasyon ve destekleme çalışmalarına başlanan tarihi evde incelemelerde bulunarak şunları kaydetti. “Belediye olarak Karaman tarih ve kültürüne ait yapılardan birini daha aslına uygun olarak düzenleyerek kültürümüze yeniden kazandıracağız. Çalışmalarda dahilinde, binanın deforme olan ve dökülen sıvası tamamen kazındı. Bina yıkılma riskine karşı çeşitli malzemelerle destekleniyor. Çalışmalar tamamlandıktan sonra bu bina, Tartan Konağı gibi, Hürrem Dayı evi gibi orjinaline uygun bir hal alacak ve hizmete sunulacak. Karaman Belediyesi olarak bize emanet edilen bu tarihi binalarımıza sahip çıkacağız.” dedi.