Aslen Karamanlı olan ve Amsterdam’da yaşamakta olan Filografi sanatçısı Kezban Arslan, 80 eserden oluşan 2. Kezban Arslan Kişisel Filografi Sergisi” ile Hollandalıların beğenisini topladı. Amsterdam Başkonsolosu Engin Arıkan, Amsterdam Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Abdullah Akın Altay ve çok sayıda sanatseverin katılım gösterdiği sergi, Amsterdam Rhone Event Center’de gerçekleştirildi.

Filografi sanatçısı Kezban Arslan’ın yaptığı açılış konuşmasında, toplum olarak zor bir zamandan geçtiğimizi ve bu süreci kendisini çalışmalarına adayark verimli bir şekilde geçirmeye çalıştığını ve bunun sonucunda 80 yeni eserden oluşan bu serginin kültür ve sanatın şehri Amsterdam’a kazandırmaktan duyduğu memnuniyeti ve isterse Türk kadınının neleri yapabileceğini içinde yaşamış olduğumuz topluma göstermekten gurur duyduğunu ifade etti.

Amsterdam Başkonsolosu Engin Arıkan yaptığı konuşmasında geçtiğimiz sene gerçekleşmiş olan sergiye Korona dolayısıyla katılamadığını ama bu sergiye katılmaktan dolayı olan memnuniyetini ifade ederek, Kezban Arslan’a başarılarının devamını diledi.

Yapılan açılış töreninin ardından, Amsterdam Başkonsolosu Engin Arıkan ve Amsterdam Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Abdullah Akın Altay, sergi alanını gezerek, sanatçı Kezban Arslan’dan eserleri ile ilgili bilgi aldılar.

Çok kısa bir süre içinde sergi online olarakta gerçekleştirilecek olup bu konu hakkında ve sanatçının çalışmaları ile ilgili ayrıntılı bilgiye ve iletişim bilgilerine www. vatanfilografi.com adresinden ulaşabilirsiniz.