Karamanlı hanımların boş zamanlarını çeşitli aktivitelerle geçirmelerini ve el becerilerini geliştirmeleri için hizmet veren Mümine Hatun Kültür Sitesi’nin yılsonu sergisi bugün düzenlenen açılış töreniyle vatandaşların beğenisine sunuldu. Açılışa; Karaman Valisi Murat Koca ve eşi Vildan Koca, Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan ve eşi Şerife Çalışkan, Belediye Meclis Üyeleri ve hanım vatandaşlar katıldı.
    Açılış töreninde konuşan Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Fadime Ünlü; davetlilere Mümine Hatun Kültür Sitesi’nde yapılan faaliyetlerden ve kadınlara yönelik hizmetlerden bahsederken Vali Murat Koca ise, sergide emeği geçen herkese teşekkür ederek hayırlı olmasını diledi.
“Hanımlar Emeklerinin Karşılığı Alacak”
    Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Mümine Hatun Kültür Sitesi kursiyerlerinin hazırladığı sergi açılışı öncesi yaptığı konuşmada; Karaman Belediyesi’nin hanımlara ayrı bir öncelik verdiğini belirterek bu bağlamda ilk olarak belediye bünyesinde sadece hanımlara hizmet verecek Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’nü kurduklarını ifade etti. Karaman’da gerek genel ve gerekse hanımlara yönelik yürütülen projeler ve çalışmaların son durumu hakkında bilgiler veren Başkan Çalışkan, el emekleriyle ürettiklerini pazarlamaya çalışan hanımlar için de yardımcı olacaklarını söyledi. 
    Başkan Çalışkan konuşmasında şunları söyledi: “Karaman kadim bir şehir. Dolayısıyla bu şehirde yaşayan tüm vatandaşlarımız her şeyin en güzelini hak ediyor. Sayın Valimizle, Belediye Meclis Üyelerimizle, Personelimizle ve sizlerle birlikte ortak akılla hareket ederek çok daha güzel bir şehirde yaşamanızı sağlamaya gayret ediyoruz. Göreceksiniz önümüzdeki birkaç yıl içerisinde Karaman’da her alanda çok güzel gelişmeler olacak. Ben kursiyerlerimize, eğitim veren hocalarımıza ve idarecilerimize bu sergiye katkılarından dolayı teşekkür ediyorum.  Bu arada Eylül ayından itibaren bu kurslarda eğitim alan hanımların her ürettiği ürünü satabileceği bir sistemi uygulamaya koyacağız. Yani sizin ürünlerinize barkod vereceğiz ve sizin yerinize satışını biz yapacağız. Göstermiş olduğunuz emeklerin karşılığını alacaksınız” dedi.
    Konuşmalardan sonra; kitre bebekten yağlı boya resimlerine, dikiş nakış işlerinden çeyiz ürünlerine kadar binlerce ürünün sergilendiği El Sanatları Karma Sergisi’nin açılışı hanımlar tarafından yapıldı. Sergi bir hafta boyunca Mümine Hatun Kültür Sitesi’nde ziyaret edilebilecek.