Karaman’a bağlı Sudurağı Kasabası’ndan hemşerilerimiz, adet ve kültürümüzü yaşatmak adına Hollanda’nın Schiedam kentinde buluştular.
 
Hollanda Sudurağı Derneği’ne mensup vatandaşlar, önceki gün 4.kez düzenlenen ve geleneksel hale getirilen ‘Arabaşı Akşamı’ programında biraraya gelerek hasret giderdiler.
 
Noel dolayısıyla bütün Avrupa’da tatil olmasını da fırsat bilen Hollanda Sudurağı Derneği, köylülerini buluşturdu. Çeşitli kentlerin yanı sıra Almanya, Belçika ve Türkiye’den de arabaşı programına gelerek Schiedam Merkez Camii Salonu’nda buluşan yaklaşık 250 Sudurağılı vatandaşımız birlik ve beraberlik sergilediler.
 
Hollanda Sudurağı Derneği Başkanı Hasan Güzel, “Amacımız birlik, beraberlik, kaynaşma, tanışma, özellikle genç nesle hem hemşerilerini tanıma fırsatı vermek, hemde kültürümüzün bir parçası olan arabaşını da tanımak, bilenlere de unutturmamak. Bu program vesilesiyle siz hemşerilerimizden ricamız, köyümüzde yapımı devam eden ‘çocuk parkı’ için katkı da bulunmanızı rica ediyoruz. 30 Ocak 2014 günü dernek olarak genel kurul yapacağız. İstiyoruz ki, bayrağı gençlerimize devredelim, bundan sonra onlar inşallah çıtayı daha da yukarıya çıkarırlar. Genel kurul sonrası 2014 yılı faaliyet programı bilahere sizlere duyurulacaktır.” dedi.
 
Programda, Hollanda Karamanlılar Vakfı (HOKAV) ile Hollanda BizBize Karaman Vakfı yönetimi, köy derneklerinin yöneticileri, bazı STK temsilcileri ile davetliler hazır bulundu.
 
Arabaşı programında ailece bir araya gelen Sudurağılılar hasret giderdiler ve en kısa zamanda tekrar bu gibi programlarda buluşmak temennisiyle ayrıldılar.
 
Hollanda Sudurağı Derneği Yönetim Kurulu: Hasan Güzel, Ömer Aşıran, Ercan Durmaz, Yener Özütemiz, Hasan Çelikkol ve gençlik kolu başkanı Turhan Can.
 
Haber – Foto: Mehmet Ali Topcu
Rotterdam / Hollanda