ANKARA (AA) - "Kristal Sınır" teması ile bu yıl 26'ncısı düzenlenen Ankara Uluslararası Film Festivali, Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Kültür ve Kongre Merkezi'nde, ödül töreni ve konserle başladı.

Törende, 23 Nisan-3 Mayıs arasında yapılacak festivalde gösterilecek filmler tanıtıldı. Yapımcı, yönetmen, oyuncu ve sanatçıların yanı sıra sinamaseverlerin katıldığı törende konuşan Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfı Başkanı İrfan Demirkol, festivale katkı veren kuruluş ve şirketlere teşekkür etti. 

Festivalin bu seneki temasının, "Kristal Sınır" olduğunu belirten Demirkol, bu sene "kristal sınır"la karşılaştıklarını, adil bir yarışma olamadığı gerekçesi ile belgesel ve kısa film yarışmalarını iptal etmek zorunda kaldıklarını ifade etti.

Tüm yaratıcıların özgürce yaptığı filmlerin hiçbir sınır çizilmeden festivallerde seyirci ile buluşmasını dileyen Demirkol, bu konudaki tüm girişimlerde bulunduklarını belirtti. 

Gösterimi yapılamayan kısa film ve belgesellerin kitapta toplandığını aktaran Demirkol, hiçbir filmin yasaklanmasını asla istemediklerini sözlerine ekledi.

Ödüllerin verildiği törende, müzisyen Burhan Öçal'ın öncülüğünü yaptığı Musica Kervansaray grubu da konser verdi.