5. Malatya Uluslararası Film Festivali’nin düzenleneceği 21-27 Kasım tarihleri arasında Suriyeli mültecilere de filmlerin izlettirileceği bildirildi.

Malatya Hilton Otel’de basın açıklaması yapılıp, 5. Malatya Uluslararası Film Festivali hakkında bilgi verildi.

Basın açıklamasında konuşan Vali Süleyman Kamçı, “Malatya Valiliği’nin koordinasyonunda, Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin ana sponsorluğunda, Malatya Kayısı Araştırma-Geliştirme ve Tanıtma Vakfı tarafından, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Başbakanlık Tanıtma Fonu, Battalgazi Belediyesi, Yeşilyurt Belediyesi ve İnönü Üniversitesi’nin destekleri ile düzenlenen 5. Malatya Uluslararası Film Festivali, sinemanın 100. yılında hayatını sinemaya adayan usta sanatçıları ödüllendirmeye devam ediyor. 5. yaşını ‘Türk Sineması’ temasıyla kutlayan Malatya Uluslararası Film Festivali’nde, emek ödülü Yapımcı Necip Sarıcı, Sadi Çilingir, Prof. Dr. Sami Şekercioğlu’na, kendi topraklarından çıkan değerlerini de unutmayarak Malatyalı Yönetmen Ünal Küpeli de ‘Onur Ödülü’ne değer gördü. Sanatçı onur ödülünün ise Selda Alkor ve İzzet Günay’a verilmesi kararlaştırıldı” diyerek, ayrıca festival süresinde 125 filmin gösterime sunulacağını aktardı.

Vali Kamçı, “Avşar ve Yeşil sinemalarda tam bilet 5 TL, öğrenci ise 4 TL olarak belirlendi. Malatya Kongre ve Kültür Merkezi ile İnönü Üniversitesi’nde de ücretsiz filmler gösterilecektir. Malatya konteynır kentte misafir ettiğimiz Suriyeli kardeşlerimize de gösterimler yapılacaktır. Evinden ve yurdundan uzak kalan kardeşlerimiz, hamiyetperver insanlarımızın yaptığı filmleri izleme imkanı bulacak” dedi.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise, “Geçtiğimiz 4 yıla baktığımızda, uluslararası katılım ve ilgi anlamında kendini ispatlamış bir film festivalidir. Bunu, Malatya’daki kültür birikiminin yansıması olarak da görebiliriz. Dolayısıyla, tüm Malatya’nın sahip çıkması, Malatya’nın tanıtımı ile sosyal ve kültürel anlamda da önemlidir. Film ve sinema sektörünün de mutlaka katkı alacağını ümit ediyorum” şeklinde konuştu.

İnönü Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selma Karatepe de, festivale her konuda yardımcı olduklarını belirtti.

Ödüller, 21 Kasım Cuma gecesi, Malatya Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenecek olan ve sunuculuğunu Ayşe Tolga ve Serhat Mustafa Kılıç’ın üstlendiği Festival Açılış Töreni’nde sanatçılara takdim edilecek.