KONYA (AA) - Konya'nın Selçuklu merkez ilçe belediyesince 13-16 Ağustos'ta birçok ilden 160 fotoğrafseverin katılımıyla düzenlenen 5. Selçuklu Fotoğraf Festivali'nde, yüzlerce eser sergilendi.

Etkinliğin ikinci gününde Ahmet Keleşoğlu Kültür Merkezi'nde "İkiz Kimlik", "Küçük Çin", "Tükeniş" gibi farklı temalarda fotoğraf sunumları yapıldı. Sunumların ardından fotoğraf sanatçıları tarafından katılımcılara "Fotoğrafta Etik", "Işık Kullanımı", "Fotoğraf Çekim Teknikleri" konularında eğitim seminerleri düzenlendi. Etkinlik kapsamında, karma fotoğraf sanatçılarının eserleri de sergilendi.

Festivalin jüri üyesi fotoğraf sanatçısı Reha Bilir, yaptığı açıklamada, bu yıl programın biraz daha genişletildiğini, 5 sergi ve çok sayıda fotoğraf sunumu gerçekleştirileceğini söyledi.

Etkinliğe sadece Konya'dan değil Adana, Tekirdağ, İzmir, Ağrı gibi birçok ilden katılım olduğunu belirten Bilir, şunları kaydetti:

"Her yıl olduğu gibi bu yıl da yurtdışından bir konuk davet ediyoruz. Bu yılki konuğumuz Bangladeş Fotoğraf Federasyonu'ndan. Onur konuğumuz da Prof. Dr. Sabit Kalfagil. Etkinlik kapsamında 5 kişiden oluşan jüri üyelerimiz, yarışmaya katılan fotoğrafları değerlendirecek. 16 Ağustos'ta yapılacak törende dereceye girenler ödüllendirilecek. Selçuklu Belediyemizin de desteği devam ettiği sürece bu festivalimizin devamı gelecek."

Festivale katılan ve 10 kişiden oluşan "Grup FE" katılımcılarından İlkay Tokaç ise bireysel dalda sunumların yapıldığı etkinlikte, grup olarak yer aldıklarını ifade etti.

Yerel seçimlerde Ankara'daki kadın belediye başkanı adaylarını fotoğraflamak adına bir araya gelip, böyle bir gurup kurduklarını dile getiren Tokaç, "Değişik bir ses getirdik ve daha sonra hep birlikte birçok etkinliğe katılmaya başladık. Herkes bireysel olarak bir çalışma ortaya koyarken biz 10 kişiyle ortak bir dil üretmeye çalışıyoruz. Bugün de Selçuklu Belediyesince düzenlenen festivale 'Tükeniş' temalı fotoğraflarımızla katıldık" diye konuştu.    

Festival kapsamında gerçekleştirilen 5. Sille Ulusal Çağrılı Fotoğraf Yarışması'nda dereceye girenler için 16 Ağustos'ta ödül töreni düzenlenecek.