KONYA (AA) - Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, Akşehir ilçesinde 5-10 Temmuz'da düzenlenecek 56. Uluslararası Akşehir Nasreddin Hoca Anma ve Mizah Günleri'nde, Karikatürcüler Derneği ile Sanata Saygı Platformu tarafından atölye çalışmaları yapılacağını, sergiler açılacağını, tiyatro, orta oyunları, tasavvuf müziği konserleri ve yarışmalarla, dolu dolu etkinlik olacağını bildirdi.

Akkaya, yazılı açıklamasında, bu yıl Nasreddin Hoca ve ramazan ayına yakışır etkinlikler yapılacağını bildirdi.

Nasreddin Hoca'nın mütevazi yaşantısıyla halkın adeta dili, gözü, kulağı olduğunu ifade eden Akkaya, Nasreddin Hoca'yı yaşatmak ve anmak için her yıl 5-10 Temmuz tarihlerinde onun adına ulusal ve uluslararası etkinlikler gerçekleştirdiklerini anımsattı.

Etkinlikler kapsamında Nasreddin Hoca'nın dünya kültürüne olan katkısını alanında uzman araştırmacıların özgün bilimsel çalışmalarıyla gözler önüne sermek amacıyla Uluslararası Nasreddin Hoca Sempozyumu düzenleneceğini vurgulayan Akkaya, ayrıca Bangladeş, Ekvador, Macaristan gibi ülkelerden gelen yabancı halk dansları ekipleri ile İstanbul, Bursa ve Akşehir Halk Oyunları ekiplerinin de gösteriler sunacağını kaydetti.

- Maya bu yıl Akşehir Gölü'ne çalınacak

Akkaya, etkinlikler boyunca çocuklar için tiyatro, Karagöz-Hacivat gösterilerinin sunulacağına işaret etti.

Bu yıl mayanın, 5 Temmuz Pazar günü temsili Nasreddin Hoca Hasan Kaçan tarafından Akşehir Gölü'ne çalınacağını ifade eden Akkaya, "Bu yılki bol kar yağışı ve yağmurlar sayesinde inşallah gölümüz eski günlerine kavuşacak. Bu nedenle bu yıl mayamızı Akşehir Gölümüze çalacağız" ifadelerini kullandı.

Etkinliğin ilk gününde Nasreddin Hoca'nın vefatının 731. yıl dönümü dolayısıyla ünlü hafızlar tarafından Kur'an-ı Kerim tilaveti okunacağını belirten Akkaya, şunları kaydetti:

"Karikatürcüler Derneği ile Sanata Saygı Platformu tarafından atölye çalışmaları yapılacak, sergiler açılacak. Tiyatro, orta oyunları, tasavvuf müziği konserleri ve yarışmalarla, dolu dolu etkinlik olacak. Ayrıca yine aynı tarihte Nasreddin Hoca Meydanımızda, 731 yıl sonra temsili Nasreddin Hoca ile dünyanın ortasında iftar programı gerçekleştireceğiz. Vatandaşlarımızı bu yıl 56'ncısını gerçekleştireceğimiz anma ve mizah günlerimize katılmaları için dünyanın ortası Akşehir'e bekliyoruz."