KAYSERİ (AA) - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Türkiye'yi bölmek isteyenler, Türkiye'yi parçalamak isteyenler, Türkiye'yi çok eski günlere götürmek isteyenler, buradaki birbirine gönül bağı olan, birbirini seven insanları görsünler" dedi. 

Yıldız, belediyenin Melikgazi ilçesi Mimar Sinan Mahallesi'nde düzenlediği 639. Mimar Sinan'ı Anma ve Evliyalar Günü Programı'nda, istikrarın bulunmadığı ülkede, buradaki gibi neşe içinde, muhabbetle bir araya gelmenin mümkün olmayacağını söyledi. 

"Bu yüzden Türkiye'nin dört bir yanı aynı kalp içinde atmaktadır, Türkiye'nin dört bir yanı aynı zihinle oluşmaktadır" diyen Yıldız, şöyle devam etti:

"Hepimiz biriz ve birimiz her birimiz için koşturacak, gayret edecek çabayı, samimiyeti ortaya koymamız lazım. O yüzden Türkiye'yi bölmek isteyenler, Türkiye'yi parçalamak isteyenler, Türkiye'yi çok eski günlere götürmek isteyenler, buradaki birbirine gönül bağı olan, birbirini seven insanları görsünler. Yunus Emrelerin, Nasreddin Hocaların, Mevlanaların, Ahmet Yesevi Hazretlerinin bulunduğu, birçok Allah dostu ile, şehit kanlarıyla oluşmuş bir ülkemiz var. O yüzden bulunduğumuz durumun farkında olacağız, şehitlerimize ve Allah dostlarına hürmetle inşallah geleceğimizi inşa edeceğiz."   

Vali Orhan Düzgün de Kayseri'nin evliyalar kenti olduğunu belirterek, Mevlana'nın hocası Seyyid Burhaneddin başta olmak üzere Davut-el Kayseri, İbrahim Tennuri Hazretleri ve Horasan erenlerinin, bu toprakların fethinden önce gönülleri fethettiklerini anlattı. 

Konuşmaların ardından Yıldız, Düzgün ve Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, katılımcılara 3 ton bulgur ve 2 ton etle 50 kazanda pişirilen pilavı dağıttı. 

Yıldız ve beraberindekiler, daha sonra İncesu ilçesinin Tekke Dağı mevkisinde düzenlenen Şeyh Turasan Veli Hazretleri'ni Anma Programı'na katıldı. 

Burada da vatandaşlara etli bulgur pilavı dağıtan Yıldız, Şeyh Turasan Veli'nin türbesini de ziyaret etti.