ESKİŞEHİR (AA) - Türkiye'nin 7 bölgesini bisikletle gezen ve gezdiği yerleri fotoğraflayan Fırat Küçükersen, "7 Bölge 1 Hikaye Arda Kalanlar" adlı sergi açtı.

Anadolu Üniversitesi Öğrenci Merkezi Sergi Salonu'nda düzenlenen serginin açılışında konuşan Küçükersen, Eskişehir'den 9 Haziran 2014'te Türkiye'nin 7 bölgesini pedallamak üzere yola koyulduğunu söyledi.

Yolculuğunun 6.5 ay sürdüğünü, 9 bin kilometre yol kat ettiğini ifade eden Küçükerşen, "Bu yolculuk bir kaçış ya da bir tatil anlamına gelmiyordu. Yolculuk yaylalarda, köylerde, kahvelerde, değişen kültürlerde, dağlarda nasıl hayatlar var okuyabilmek için, karışmak, bir nebze nefes alabilmek için yola düşmenin kararıydı" dedi.

Zaman zaman sıkıntılarla karşılaştığını anlatan Küçükerşen, böylesine uzun bir yolculuğu yapmak için ciddi bir deneyimin şart olmadığını vurguladı.

Yolculuk sırasında detaylı bir haritasının olmadığını, rotasını bölge insanına sorarak çıkardığını kaydeden Küçükerşen, sergideki fotoğrafların satışa sunulacağını, elde edilen gelirin bir cemiyete aktarılacağını belirtti.