T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Devlet Sanatçısı sınıfına almasının kendisi için büyük bir gurur kaynağı olduğunu vurgulayan Keziban Arslan duygularını şu şekilde ifade etti: “85 milyon Türk vatandaşı arasında 8 Filografi Devlet Sanatçısı arasında olmaktan dolayı mutluyum. Ayrıca Türkiye dışında kalan tek sanatçıyım.

Uzun yıllar vermiş olduğum aralıksız emeklerin sonucunda, T.C. Kültür Bakanlığı Sanatçısı ve Kültürel Miras Taşıyıcısı unvanları almış olmaktan onur duyuyorum, sanatçılık kartım ile de devletim ve milletime hayırlı hizmetlerde bulunmayı Allah’tan dilerim. Diğer 7 sanatçı dostumu da canı gönülden tebrik ederim, herkes için hayırlara vesile olmasını dilerim.

Avrupa’da yaşayan bir Türk kadını olarak, geleneksel el süsleme sanatı olan Filografinin Hollanda’da tanıtımı için elimden gelen tüm gayreti göstermeye çalışmaktayım. Hollandanın ilk Filografi sergisini vermiş olup ardından iki kişisel, toplam beş sergi vermiş bulunmaktayım, yaklaşık 250 öğrenciye filografi sanatını sevdirmeyie çalıştım. T.C. Kültür Bakanlığına yapmış olduğum müracaat ve mülakat neticesinde Devletim tarafından bu ünvanlara layık görülmek benim için son derece onur vericidir. Bundan sonrasında ise Kültürel Miras Taşıyıcısı olarak sanatımı Hollanda toplumuna ve gelecek nesillere, geliştirerek aktarmak için çalışmayı kendime görev biliyorum. Hollanda dışında diğer avrupa ulkelerindede tanıtmak ve yaymak adına çalışmalar yapacağım. Avrupada yaşayan Türk gençligine örnek teşkil etmesi ve onların daha büyük başarılara ulaşması en büyük temennim.”