KONYA (AA) - Konya'da dinozor maketi ve masal kahramanlarının yer aldığı "80 Binde Devr-i Alem Parkı"nı, bugüne kadar yaklaşık 1 milyon kişi ziyaret etti.

Meram Belediyesi tarafından yaptırılan ve Konya turizmine önemli katkı sağlayan 80 Binde Devr-i Alem Parkı'nda, dinozor maketleri ve masal kahramanları yer alıyor. Geçen yıl 23 Nisan'da açılışı gerçekleştirilen park, ziyaretçilerin akınına uğruyor. 

Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, yaptığı açıklamada, farklı konseptleriyle Türkiye'de ilk olan parkı her gün şehir içinden ve dışından binlerce kişinin gezdiğini söyledi. Yaz tatilinin başlamasıyla ziyaretçilerin sayısının arttığını Toru, parkı, bugüne kadar yaklaşık 1 milyon kişinin gezdiğini aktardı.

Toru, hem minyatür eserler, hem masal kahramanları hem de hareketli dinozor maketleri bulunmasının, parka ülkede ilk olma özelliği kazandırdığı dile getirerek, "Özellikle erkek çocuklar dinozorların bulunduğu kısımları gezmek isterken, kız çocukları da masal kahramanlarının bulunduğu bölüme ilgi gösteriyor" ifadelerini kullandı.

Toru, tarih, kültür, sanat, bilim ve teknolojinin bu parkta buluştuğuna işaret etti.