ESKİŞEHİR/KÜTAHYA (AA) - "Dünya'nın Rengi, Türkiye'nin Misafiri" sloganıyla, bu yıl 8'incisi gerçekleştirilen "Uluslararası Öğrenci Buluşması", Eskişehir ve Kütahya'da başladı.

Türkiye'de eğitim gören 160 ülkeden 80 bin yabancı öğrencinin kamuoyunca tanınması, bilinmesi ve yabancı öğrencilerin organizasyon kabiliyeti kazanmaları ile ülkelerini "gönüllü medeniyet elçileri" olarak tanıtmalarını sağlamak amacıyla düzenlenen etkinlik, bu sene Bosna Hersek ve KKTC'nin yanı sıra 33 ilde gerçekleştiriliyor.

Eskişehir Vilayet Meydanı'nda düzenlenen program, Faslı öğrenci Abdulgafur Atmani'nin Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Açılışta konuşan Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, organizasyona emeği geçen herkese teşekkür etti. 

Türk medeniyetinin 3 kıtaya yayıldığını ifade eden Tuna, şöyle konuştu:

"Her sene artan bir oranda yabancı ülkelerden öğrencileri misafir ediyoruz. Sonraki yıllarda da dünyada 5 milyon civarında olan yabancı öğrencinin önemli bir kısmını da ülkemizde misafir etmeye devam edeceğiz. Onlar bizim gönül ve kültür elçilerimiz olacak."

AK Parti Eskişehir Milletvekili Salih Koca ise bu tür etkinliklerin kardeşliği, barışı ve birlikteliği artırdığını belirtti.

-Kütahya 

Kütahya Dumlupınar Üniversitesinde (DPÜ) eğitim gören 19 ülkeden yaklaşık 200 öğrenci, Zafer Meydanı'nda kurulan stantlarda, geleneksel kıyafetleri ile ülkelerinin kültürel ürünlerini sergilediler.

Etkinliğe, Kütahya Valisi Şerif Yılmaz'ın yanı sıra TBMM KİT Komisyon Başkanı ve AK Parti Kütahya Milletvekili Hasan Fehmi Kinay, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, DPÜ Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören ile bazı protokol üyeleri ve bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.