ESKİŞEHİR (AA) - Tepebaşı Belediyesi tarafından 9'uncusu düzenlenen, "Uluslararası Eskişehir Pişmiş Toprak Sempozyumu" başladı.

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, İsmet İnönü Caddesi'ndeki eski ETİ Fabrikası'nda gerçekleştirilen sempozyumun açılış töreninde yaptığı konuşmada, 2001 yılında başlayan etkinliğin, bugüne kadar büyük emekle devam ettirildiğini söyledi.

Açılışa gelenlere teşekkür eden Ataç, şöyle konuştu:

"Bugünkü katılım ve buradaki manzara çok güzel. Bu yıl terör olaylarından dolayı üzüntülüyüz. Bu yüzden eğlence ve konserler iptal edildi. Sanatsal açıdan sempozyum devam edecek. Bu sempozyum bir emek ürünüdür. Burada Anadolu Üniversitesi, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, özel sektör ve vatandaşın da büyük katılımıyla bugünlere gelindi. Sanat etkinlikleri seçkin kişilerin katıldığı toplantılar olur ancak pişmiş toprak sempozyumuna bütün halkın katılması ve etkinliğin 9'uncu defa yapılması önemli."

Programa, CHP Eskişehir milletvekilleri Gaye Usluer, Utku Çakırözer ve Cemal Okan Yüksel, Eti Şirketler Grubu Onursal Başkanı Firuz Kanatlı, Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler ve çok sayıda davetli katıldı.

Sempozyumda seramik sergisi, yöresel yemek yarışmaları, çocuk atölyeleri ve torna yarışmaları da yer alacak.

Etkinlik, 20 Eylül'de sona erecek.