Atatürk Düşünce Derneği Başkanı Ülkan Şanlıtürk panelle ilgili olarak yaptığı basın açıklamasında;''

Dil yaratılan uygarlığın anlatım aracıdır. Bunu çok iyi bilen Gazi Mustafa  Kemal Atatürk önce yazı devrimini yapmış, 12 Temmuz 1932 de Türk Dili Tetkik Cemiyetini kurmuştur. Türkçe ile düşünmeyi bilim sanat ve teknik kavramları karşılayacak bir dil olması için  26 Eylül 1932 de Birinci Türk Dil Kurultayını toplamıştır. 26 Eylül Dil Devriminin başlangıcı Dil bayramıdır. 

Türk Dil Kurumu; kuruluşundan bu yana dilimiz Türkçenin zenginliklerini ortaya çıkarmak, uluslaşma sürecine katkıda bulunmak, bilimsel dil araştırmaları yapmak, dilimizin daha da gelişmesini sağlamak amacıyla çeşitli tarihlerde 18 dil kurultayı yapmıştır. 
Karamanoğlu Mehmet Beyin Dil fermanıyla Türkçe konuşmayı zorunlu kılan tarihsel mirasın sahipleri olarak, Atatürkçü Düşünce Derneği Karaman Şubesi 26 Eylül 2013 saat: 19:30 da Yunus Emre Konferans Salonunda ADD Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ayhan FİLAZİ, ADD Genel Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr Bülent ÇUKUROVA, CHP Uşak Milletvekili Dilek AKAGÜN YILMAZ ve  Çokurova Üniversitesi öğretim Üyesi Yard. Do. Dr Zekiye ÇAĞIMLARIN katılacağı "DİL ve ULUS DEVLET" konulu panel ile Dil Bayramına katkı sunacaktır. 

Dil severleri, yurtseverleri, üyelerimizi tüm Karaman halkını bu coşkuyu bizimle paylaşmaya, dil devriminin 81. yıl dönümünü bir arada kutlamaya bekliyoruz,''dedi.