ANKARA (AA)- Keçiören Belediyesi ile Afganistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği’nin iş birliğinde gerçekleştirilen, Afganistanlı Ressam Muhammed Karim’in Afgan ruhunu yansıttığı "Yağlı Boya Resim Sergisi" sanatseverlerle buluştu.

"Estargon Kalesi'ndeki yağlı boya sergisine Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Afganistan Büyükelçisi Emanullah Ceyhun, AK Parti İzmir Milletvekili Hüseyin Kocabıyık, Macaristan Büyükelçisi Gabor Kiss ve çok sayıda davetli katıldı.

Ressam Muhammed Karim, sergiye gösterilen ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, amacının Türkiye ve Afganistan arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi olduğuna vurgu yaparak '' Umudumuz bu serginin ilk ve son olmayıp ilerleyen zamanlarda daha geniş kapsamda sergiler gerçekleştireceğiz'' diye konuştu.

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ise Afganistan'da yaşanan terör olayları nedeniyle vatandaşın büyük oranda kayıplar vermesi nedeniyle zor günler geçirdiğine dikkati çekerek, 4 ölümden birinin çocuk olduğunu dile getirdi.

Terörün mezhebi, dini, ırkı olmadığını belirten Ak, ''Keçiören'de bulunan Afgan aileler bizlere ulaşıp ihtiyaçlarını belirtiyorlar elimizden gelen gayreti sarf ediyoruz. Bu sergi vesilesi ile Afganistan ilk kez sanatsal bir çalışma ile gündeme gelmiş olacak. Kültürel dokuları en iyi anlatan unsurların başında sanat gelir. Bizde sanatseverleri bir araya getirmekten mutluyuz''ifadelerini kullandı.

Açılışta Afganistan Büyükelçisi Emanullah Ceyhun'da söz aldı. Afgan halkının yaşadığı zulmü dile getiren Ceyhun, ''Biz kendi isteğimizle bu savaşa girmedik, bizi bu ortama sürüklediler'' dedi.

Afganistan Coğrafyasının tarihi önemine değinen Ceyhun, yaşanan üzüntülere rağmen sanatçıların sanatlarını yaşatmaya devam edeceklerini dile getirdi.