Bütün Türkiye ve Avrupa’da binlerce insanın namazla buluşmasına ve namaz bilinci kazanmasına zemin hazırlamak üzere çalışmalar yürüten İlahiyatçı Yazar Ahmet Bulut Karaman'da “Namaz ve Gençlik” konferansına konuşmacı olarak katıldı. Erdem Kültür Eğitim Araştırma ve Sosyal Dayanışma Derneği (ERDEM-DER)’in düzenlediği program, Yunus Emre Konferans Salonunda gerçekti. Programa Erdem Kültür Eğitim Araştırma ve Sosyal Dayanışma Derneği (ERDEM-DER) Karaman Temsilcisi Halil Acarlı, Karaman Memur Sen ve Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Yunus Özdemir, Dernek üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Erdem Kültür Eğitim Araştırma ve Sosyal Dayanışma Derneği (ERDEM-DER) adına selamla konuşmasını Erkan Yıldırım yaptı. Program Kuran-ı Kerim okumasıyla başladı. Kuran-ı Kerim Tilavetinin ardından İlahiyatçı Yazar Ahmet Bulut konferans verdi.

İlahiyatçı Yazar Ahmet Bulut  Asr-ı saadette kaza namazı diye bir şeyin olmadığını kaydeden Bulut, günümüz insanının namaz konusunda gevşek davrandığını, özellikle anne ve babaların çocuklara namazı sevdirerek ve kılarak örnek olması gerektiğini ifade etti. Bulut; "Namazımızı kılarken de, Peygamber Efendimiz gibi severek ve isteyerek kılmalıyız. Günümüzde insanlara soruyorlar, neden namaz kılmıyorsun? 'İşten güçten vakit bulamıyoruz' diyorlar. Oysa çay içmeye, dizi izlemeye, maç seyretmeye fırsat buluyoruz ama. Neden okullarımızda mescitler yok? Çocuklarımıza daha küçük yaşlarda namaz kılmayı öğretmeliyiz" diye konuştu.

Yaklaşık iki saat süren konferansta, esprili anlatım, hüzün dolu hikâyeleri davetliler tarafından büyük bir ilgiyle dinlendi.

Necati ERMİŞ