Osmangazi Belediyesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen "Ahmet Hamdi Tanpınar Edebiyat Yarışması"nın startı verildi. Bu yıl roman dalında yapılacak yarışmaya katılmak isteyenlerin eserlerini 3 Nisana kadar Osmangazi Belediyesi’ne teslim etmeleri gerekiyor.

“Bursa’da Zaman” şiirinin yazarı Ahmet Hamdi Tanpınar adına ilki 2001 yılında ‘deneme’ dalında düzenlenen edebiyat yarışması, geçen 14 yıl zarfında Türk edebiyatına birçok eser ve yeni isimler kazandırdı. Sümbüllü Bahçe Konağı’nda düzenlenen basın toplantısıyla duyurulan yarışma bu yılki roman dalında yapılacak. Yarışma hakkında bilgi veren Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, belediye olarak düzenledikleri birçok sosyal ve kültürel faaliyetin en önemlilerinden birinin ’Ahmet Hamdi Tanpınar Edebiyat Yarışması’ olduğunu söyledi. Hikaye yarışmasının ününün Türkiye sınırlarını aştığını ifade eden Dündar, “14 yıldır düzenlenen yarışmalara Avrupa’nın birçok şehrinden katılanlar oldu. Geçen yıl yarışmaya çok yüksek müracaat oldu. Bu sene yarışmanın konusu ise ‘Tanpınar’da kadın’ olarak belirlendi. 3 Nisan 2015 tarihine kadar katılacak olan yazarlarımız, yazdıkları romanları belediyeye teslim edecek” dedi.

Başkan Dündar, “Yurt içi ve yurt dışından Ahmet Hamdi Tanpınar hayranlarını, düşünen, yazan ve yorum yapan herkesi yarışmaya katılmaya davet ediyorum” diye konuştu.

Yarışmanın jüri üyeleri Prof. Dr. Abdullah Uçman, Prof. Dr. Handan İnci, Metin Önal Mengüşoğlu, İhsan Deniz, Prof. Dr. Mehmet Tekin, Alim Kahraman ve Cem Kalemder’den oluşuyor.