Yedirenk Sanat Vakfı’nın “Aile ve Çocuk” temalı Uzun Metrajlı Film Senaryo Yarışması’nın ödülleri değerlendirilen elemeler sonucunda Ramada Plaza’da yapılacak törenle 20 Aralık Cumartesi günü sahiplerini bulacak.

Ramada Plaza’da 20 Aralık Cumartesi günü saat 11.00’de yapılacak olan ödül töreni, Selim İleri, Hilal Saral, Hamdi Alkan, Faruk Teber, Gökhan Yorgancıgil, Görkem Yeltan ve Özer Kızıltan gibi usta senarist, oyuncu ve yönetmenlerin yanısıra sinema ve sanat dünyasının tanınmış isimlerini de biraraya getirecek.

SENARYOLAR TİTİZLİKLE İNCELENDİ

5 Mayıs- 31 Ağustos tarihleri arasında Türkiye’de gerçekleşen en geniş kapsamlı senaryo yarışmasına yurt genelinden ve yurt dışından toplam 165 senaryo katıldı. Senaryolar, öncelikle senaristlerden oluşan bir ön jüri tarafından değerlendirildi. Ön jürinin elemeleri sonucunda 16 senaryo finale kaldı. Ana jüri, finale kalan senaryoları büyük bir titizlikle değerlendirerek dereceye giren ilk üç ismi belirledi.

Geçtiğimiz yıl farklılıkların ayrışma değil renklilik ve birleşme unsuru olacağına inanarak ‘Birlikte Yaşama’ temalı bir senaryo yarışması düzenleyen Yedirenk Sanat Vakfı, bu yıl toplumun temeline inerek modern insanlığın ıskalamaması gereken önemli bir unsurunu yakın plana aldı ve yarışmanın ikincisinin temasını “Aile ve Çocuk” olarak kurguladı.