İftar programına, AK Parti Karaman Milletvekili Dr. Recep Şeker, AK Parti Gençlik Kolları MKYK Üyesi Mustafa Burak Altınsoy, AK Parti Yönetimi, AK Parti Karaman Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Kale ve üyeleri ile birlikte STK temsilcileri ve davetliler katıldı.

AK Parti Karaman Gençlik Kolları Başkanı Kale iftar yemeği sonrası yaptığı açılış konuşmasında, “İftar yemeğinde kardeşliğimiz pekişsin, bir arada olalım diye iftar programı düzenledik. Bu iftar programının özelliği, 2002’de kurulan partimizin gençlik kolları teşkilatında görev alan herkesin ve STK temsilcilerinin birlikte iftar açmasıydı. Bu iftarın fitneyi, fesadı, fücuru bir kenarı koyup, kardeşliğimizin pekişmesinde vesile olmasını diliyorum.” dedi.

Daha sonra selamlama konuşması yapan AK Parti Karaman Milletvekili Şeker, Türkiye gündemindeki Katar yasası hakkında bilgi vererek şunları söyledi;

“Etrafımızdaki Müslüman coğrafyanın kanlar içerisinde aç, susuz, bombalar içerisinde geçirdiği Ramazan Ayı varken, bizimde Ramazan ayı biraz daha detaylı düşünerek daha farklı sebeplere vesile olmasını idrak ederek yaşamamız gerektiği kanaatindeyiz.

Müslüman coğrafyasıyla uğraşmalar bitmiyor. Fitne, dünya üzerinde boş durmadan Müslüman’ı Müslüman’a düşman yapacak bir tezgahın içerisinde. Müslüman coğrafyasındaki ülkelerin birleşerek, Müslüman bir kardeşine Ramazan Ayında cephe alması Türkiye’ye çok büyük görev yüklemekte.

Mecliste Katar ile ilgili yasayı birinci sıraya geçirdik. Katar’a gerekli askeri eğitim, donatım ve malzeme desteği ile ilgili yasayı geçirmiş olduk. Rabbim Müslümanları parçalamak isteyenlere fırsat vermesin.”

AK Parti Gençlik Kolları MKYK Üyesi Mustafa Burak Altınsoy’da, “Katar’ın 15 Temmuz Darbe girişiminde desteğini gördük ve sıra bizde.” diyerek, “Rabbim önce bizim birlik ve beraberliğimizi bozmasın daha sonra Müslüman coğrafyanın birliğini bozmasın. Bu birlik ve beraberliğimiz tüm Müslüman coğrafyaya yayılır.” ifadelerini kullandı.

Program, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ÜNİAK Temsilcilerine gönderilen başarı belgeleri takdimi ile sona erdi.