ŞANLIURFA (AA) - Akçakale ilçesinde, anaokulu öğrencilerinin rol aldığı ve çocukların sorunlarının anlatıldığı "Sen Çalma Hayatımı" adlı kısa filmin galası yapıldı.

Senaryosunu Akçakale Anaokulu öğretmenlerinden Didem Öner'in, yönetmenliğini ise Kadir Hoş'un yaptığı kısa filmde, özellikle kız çocuklarının erken yaşta evlendirilmesi, okula gönderilmemesi ve çocukların tarlada çalıştırılması gibi sorunlar ele alındı.

Anaokulu öğrencileri Zeynep Yıldız, Hasan Emre Tonkuş, Rabia Rana Güler, Sevim Duran, Ahmet Sait Yücel, Kutay Batıklıkaya, Adile İlayda Sungur, Poyraz Kurt ve Mehmet Ufuk Karataş'ın rol aldığı filmin çekimleri yaklaşık 4 sürdü.

Akçakale Kaymakamı Eyüp Fırat, Bolatlar İmam Hatip Lisesi Çok Amaçlı Konferans Salonunda düzenlenen  galada film hakkında bilgi verdi.

Filmi ilk izlediğinde çok etkilendiğini ve davetlilerin de izleyince aynı duyguları yaşayacağına inandığını dile getiren Fırat, filmin çekiminde emek harcayan başta öğrenciler ve veliler olmak üzere herkese teşekkür etti.

Filmin senaristi Öner de çekimlerin tek kamerayla amatörce yapıldığını söyledi.

Öğrencilerin ilk defa kamerayla tanıştığını belirten Öner, filmde sadece ilçenin değil, ilin, hatta bölgenin sıkıntılarını dile getirdiklerini ifade etti.

Öner, 23 dakikalık filmde pamuk tarlasında çalıştığı için okula gidemeyen öğrenciler başta olmak üzere kız çocuklarının okula gidememelerini, anaokulu öğrencilerin çalışmasıyla anlatmaya çalıştıklarını belirtti.

Gösterimin ardından Kaymakam Fırat, filmin senaryosunu yazan Öner'e plaket ve teşekkür belgesi, protokol üyeleri ise filmde oynayan öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.