Ankara Devlet Opera ve Balesi, bu akşam saat 20:30’da görkemli bir konserle yeni yıla “Merhaba” diyecek.

ATO Congresium, bu akşam Ankara Devlet Opera ve Balesi’nin görkemli yeni yıl konserine ev sahipliği yapacak. Daha önce Avrupa’nın ve dünyanın önemli sahnelerinde rol almış, Birgül Su Ariç, Görkem Ezgi Yıldırım, Murat Karahan, Ünüşan Kuloğlu, Tuncay Kurtoğlu ve Erdem Baydar’ın solist olarak katılacağı konserde, müzikallerden aryalara birçok seçkin eserden oluşan bir repertuvar seslendirilecek.

Bu sezon yeni yıl konserinde Ankara Devlet Opera orkestrasını Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü ve Genel Sanat Yönetmeni orkestra şefi Selman Ada yönetecek.

“KLASİKTEN YENİ KLASİĞE VE POPÜLER ŞARKILARA VE TÜRK ESERLERİNİ DE İÇİNDE BULUNDURDUĞU BİR REPERTUVAR İZLEYECEĞİZ”

Konser öncesi son provada Ankara Devlet Operası Solist Sanatçısı ve Başrejisörü Mehmet Yılmaz, Ankara Devlet Opera ve Balesi’nin geleneksel hale dönüştürdüğü yeni yıl konserinde 30 Aralık akşamı izleyiciyle birlikte olacaklarını belirterek, “Devlet Opera ve Balesi Selman Ada’nın yöneteceği bu konserde geniş bir yelpazeye yayılan bir repertuvar izleyeceğiz. Klasikten yeni klasiğe ve popüler şarkılara ve Türk eserlerini de içinde bulundurduğu bir repertuvar izleyeceğiz. Umuyorum ve iddia ediyorum seyircinin de yüksek beğenisine nail olacak bir konser olacak” diye konuştu.

Konserin 2 aylık bir zamandır planlandığını bildiren Yılmaz, “Repertuvar seçimi ve konsere ait sanatçı seçimi 2 ay evvelinden başlayan bir çalışmaydı fakat son 10 gündür yoğun prova çalışmaları içindeyiz. Günde 6 saat çalışarak bu konser programını hazırladık. 2 bölümlü bir konser olacak. Bir arayla yapacağız. Birinci bölümü sanıyorum 55 dakika sürecek. İkinci bölümü de 1 saat kadar sürecek. İzleyenler ve dileyenler için bir solukta tüketeceğimiz bir konser olacağını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

3 bin 800 civarında bir seyircinin olacağını söyleyen Yılmaz, “Gururla söyleyebiliriz, iftiharla söyleyebiliriz. Maalesef yer yok konserimize. Salona gelemeyen seyircimizi ekran başına davet ediyoruz. 30 Aralık akşamı ekran başından bu güzel konseri kaçırmasınlar diye tavsiye ediyoruz” dedi.

Yılmaz, 2015’in barış, adalet ve sanat yılı olmasını temenni etti.

“HALKIN VE DİNLEYİCİLERİN ÇOK FARKLI ESERLERDEN TADIMLIK PARÇALAR DİNLEYECEĞİNİ SÖYLEYEBİLİRİM”

Devlet Opera ve Balesi Genel Koordinatörü ve Ankara Devlet Opera ve Balesi Solisti Erdem Baydar, yeni yıl konserinde Gounod Faust-Mephistopheles’nin aryası Le veau d’oru seslendireceğim. Ardından da Carmen Escamillio Aryasını sesledireceğim” diye konuştu.

Son 1 hafta, 10 gündür de çalışmaların yoğunluk kazandığını söyleyen Bayder, “Artık zaman geldi çattı. Her şeyden önce çok farklı repertuvarlardan güzel parçalar seçmeye çalıştık. Halkın ve dinleyicilerin çok farklı eserlerden tadımlık parçalar dinleyeceğini söyleyebilirim. Güzel bir konser olacak umarım. İlginç bir konser olacak. Bütün dinleyicilere iyi bir yıl diliyorum” değerlendirmesinde bulundu.

“ÇIKAR ÇIKMAZ BÜTÜN BİLETLER TÜKENDİ”

Ankara Devlet Opera ve Balesi Solist Sanatçısı Murat Karahan ise konser öncesi son provada şunları söyledi:

“Bizim geleneksel konserlerimizdendir bu. Çok değerli Selman Ada Hocamız yönetiyor. Ankara Devlet Opera Balesi orkestrasının çok değerli sanatçıları ve Devlet Operasının çok değerli solistleriyle beraber çok keyifli bir program olacak. Aryalardan, napolitenlerden, müzikallerden, Türkçe eserlere, türkülere kadar her şey var. Ben Napolitenden söyleyeceğim. Sonra herkesin benden duymayı çok sevdiği Nazende Sevgili var onu söyleyeceğim. Çok güzel eserler var.”

Provaların 10 gündür devam ettiğini ve konserin 2 saat süreceğini bildiren Karahan, “Çıkar çıkmaz bütün biletler tükendi. Herkes için sağlık ve huzur diliyorum. Kendi adımıza özellikle ve bütün halkımız için sanatla dopdolu bir yıl diliyorum” ifadelerini kullandı.

Yeni yıl konseri Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü ve Genel Sanat Yönetmeni orkestra şefi Selman Ada yönetiminde çalışmalarını tamamladı. Bu sezon yeni yıl konseri TRT HD ekranlarından canlı olarak yayınlanacak.