Ankara Devlet Opera ve Balesi, 30 Aralık Salı akşamı Congresium Ankara’da görkemli bir yeni yıl konseri vermeye hazırlanıyor.

Daha önce Avrupa’nın ve dünyanın önemli sahnelerinde rol almış Birgül Su Ariç, Görkem Ezgi Yıldırım, Murat Karahan, Ünüşan Kuloğlu, Tuncay Kurtoğlu ve Erdem Baydar’ın solist olarak katılacağı konserde, müzikallerden aryalara birçok seçkin eserden oluşan bir repertuvar seslendirilecek. Bu sezon yeni yıl konserinde Ankara Devlet Opera orkestrasını Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü ve Genel Sanat Yönetmeni, duayen orkestra şefi Selman Ada yönetecek. Ada, "Ankara’nın en büyük salonunda uzun süre unutulmayacak bir yeni yıl konseri gerçekleşecek. Salon, 3 bin koltuk sayısını aşkın izleyici kapasitesine sahip. Buna rağmen biletler satışa çıkar çıkmaz tükendi. Ancak bilet bulamayan ya da Ankara’ya gelme imkânı olmayan izleyicilerimiz için iyi bir sürprizimiz var. Bu sezon yeni yıl konserimiz TRT HD ekranlarından canlı olarak yayınlanacak” dedi.

Konserde Selman Ada (şef), Birgül Su Ariç (soprano), Görkem Ezgi Yıldırım (soprano), Murat Karahan (tenor), Ünüşan Kuloğlu (tenor), Tuncay Kurtoğlu (bas), Erdem Baydar (bas) yer alıyor.