Ankara Kalkınma Ajansı ve Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu işbirliğiyle gerçekleştirilen, "Ankara Fotoğraf Yarışması" isimli fotoğraf yarışmasında dereceye girenler açıklandı.

Ankara Kalkınma Ajansı, sürdürülebilir bölgesel kalkınmayı hızlandırmak ve bölge içi gelişmişlik farklarını azaltmak amacıyla; bölgeye yönelik stratejiler geliştirmek, destekler vermek, işbirliği ve koordinasyon sağlamak, izleme ve değerlendirme ile tanıtım ve iletişim faaliyetlerini yürütmek misyonuyla çalışmalarını yürütmeye devam ediyor.

Ankara Kalkınma Ajansı’nda gerçekleştirilen, ödül töreninde konuşan Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreter Arif Şayık, Ankara’nın turizm potansiyelinin geliştirilmesini ajansın öncelikli hedefleri arasında olduğunu belirterek, Ankara’nın turizm alanındaki gelişimine hizmet etmeye devam edeceğini kaydetti.

Yarışmaya Ankara’dan katılan Tuna Akçay birinci, Ali Ünal ikinci ve Kocaeli’nden Hasan Zer üçüncü oldu. Fotoğraf yarışmasında, birinci 5 bin, ikinci 3 bin ve üçüncü 2 bin lira ile ödüllendirildi. Yarışmacılara ödüllerini Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Arif Şayık verdi. İstanbul’dan Gül Yıldız ve Mustafa Hasöksüz ile Bursa’dan yarışmaya katılan Bülent Suberk’in fotoğrafları da mansiyon ödülüne layık görüldü. Mansiyon ödülü kazanan yarışmacılar da 500 liranın sahibi oldu. Fotoğraf sergisi, 5 Aralık’a kadar 09.00-17.00 saatleri arasında ziyaretçilere açık olacak.

Ödül törenin ardından Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Şayık sergi açılışını gerçekleştirdi.