Ankara’da dün başlayan Elazığ Tanıtım Günleri yoğun ilgi görüyor.

Ankara Atatürk Kültür Merkezi’nde Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı İsmail Kahraman ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile bir çok davetlinin katılımıyla açılan Elazığ Tanıtım Günleri, vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görüyor. Orciğinden pestiline, üzümünden vişne çürüğü mermerine kadar bir çok ürünün yer aldığı stantları gezen vatandaşlar, bir yandan alışveriş yaparken diğer yandan da Elazığ’ın kültürünü tanıyor. 8 Ekim’e kadar sürmesi planlanan Elazığ Tanıtım Günleri’nde, çaydaçıra, musiki ve kürsübaşı etkinlikleri de yer alıyor.

Elazığ Tanıtım Günleri’nin yoğun katılımla açılışını yaptıklarını belirten Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, “Açılıştan sonra stantlarımızı gezdik. Çok büyük emek verildi ve hazırlıklar yapıldı. Hedefimiz Elazığ’ı markalaştırmak ve dünyaya açmak. Elazığ, Harput’u Palu’su, sanatı, kültürü, musikisi ve edebiyatı ile çok önemli bir medeniyet merkezi. Kültürel ve tarihsel derinliği olan bir şehir. Harput’un üzerinde inşa edilen medeniyeti tekrar canlandırıp dünyanın gündemine taşımak istiyoruz. Bu amaçla etkinlik ve tanıtımları burada yapıyoruz. İnşallah bunları yurt dışında da yapacağız” dedi.

"İnsanlar değerlerimizi görüyor"

Günümüzde tanıtımların ikili yapıldığını ve sosyal mecranın iyi kullanıldığını vurgulayan Vali Kaldırım, “Burada da birebir gelip insanlara dokunma şansı oluyor. İnsanlar sizin değerlerinizi görüyor ve tadıyor. Çeşitliliğinizi, farklılığınızı ve özgünlüğünüzü birebir yaşamış oluyorlar. Ben ikisini de önemsiyorum ve çok iyi değerlendirmemiz gerektiğini düşünüyorum. Sosyal medyada yerinde yaptığınız bir tanıtım ile dünyanın bir ucundaki bir şahsa masraf yapmadan hızlı bir şekilde ulaşıyorsunuz. Bu tür fuarları ve etkinlikleri değerlendirmek lazım” diye konuştu.

"Elazığ’ın en güzel yanı Elazığ’da tadılır, gezilir ve görülür"

Ankara’nın Elazığ’ı özlediğini aktaran Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz ise, “Ankaralılar Elazığ’ın kültürünü, musikisini, yöresel ürünlerini özlemiş. Yoğun bir ilgi ve alaka var. Pazar gününe kadar burada olacağız. Elazığ Belediyesi standımızda özellikle Elazığ’ın musikisini belirli aralıklarla gelen hemşerilerimize duyuracağız. Aynı zamanda Elazığ’ın yöresel ürünlerini, kültürünü, sanatını ve kadim medeniyetini burada Ankaralılara tanıtacağız. Biz Ankara’yı özledik ve Ankara Elazığ’ı özledi. Nihayetinde buraya gelen tüm hemşehrilerimizi ve gelenleri Elazığ’a davet ediyoruz. Elazığ’ın en güzel yanı Elazığ’da tadılır, gezilir ve görülür. Dolasıyla Pazar gününden sonra bu fuara gelmiş olanları Elazığ’da ağırlamak bizim için en büyük şereftir” şeklinde konuştu.