Noel Baba Barış Konseyi’nin destek verdiği, senaryosunu Gazeteci Yazar Abdurrahman Dilipak’ın yazdığı “Noel Baba” belgeselinin Antalya çekimleri yapıldı.

Aziz Nikolas’ın (Noel Baba) doğduğu yer olarak bilinen Antalya’nın Demre ilçesindeki Patara’da ilk kazıları başlatan Prof. Dr. Fahri Işık röportajı ile başlayan belgeselin Antalya çekimlerine, Noel Baba Barış Konseyi Yönetim Kurulu Başkanı Muammer Karabulut ile devam edildi.

Belgesel çekimlerinde Gazeteci yazar Abdurrahman Dilipak’ın da olmasını çok önemsediğini belirten Karabulut, "Çünkü Anadolu’da İslam dinin yaygınlaşması ile İslam dinini yeteri kadar bilmeyen kesimlerce Hristiyanlığa ve onun azizlerine karşı gereksiz bir karşı duruş olmuştur. Bu karşı duruşta, Hristiyanlığın doğu ve batı kiliselerine ayrışması ile Protestanlığın da çok büyük etkisi vardır. İşte bu belgesel, bu türden olumsuz etkilerden en çok nasibi alan Aziz Nikolas ve onun nasıl Noel Baba’ya dönüştüğünü anlatması açısından da bir ilk olacaktır" dedi.

Yurt içi ve yurt dışında çeşitli televizyon kanallarında yayınlanacak olan 45 dakikalık belgeselin Antalya çekimlerinin tamamlandığı kaydeden Karabulut, çekimlerin İstanbul’da devam edeceğini ve belgeselin Aralık ayının son haftasında tamamlanacağını bildirdi.