Arkadaşım Edebiyat, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın gençlerin sanatsal ve kültürel faaliyetlere katılımını amaçlayan GENÇDES’in desteğiyle, Türkiye’nin 6 ilinde bulunan edebiyat müze kütüphaneleri gençlerle buluşturuyor.

Edebiyatla ilgilenen genç nüfusu edebiyatla bir araya getiren Arkadaşım Edebiyat, gençlere edebiyatın insana kattığı zenginlikleri göstermeyi, edebiyatı bir arkadaş olarak görmelerini, edebiyatın sadece okullarda öğretilen bir ders olmayıp, ufku genişleten, kişiliğe olumlu yönde önemli etkileri olan bir sanat olduğunu anlatmayı hedefliyor.

Arkadaşım Edebiyat, yazarları, Bülent Ata, Fatih Erdoğan, Melike Günyüz, Zeynep Sevde ve müzisyenimiz Hakan Çetinkaya ile İstanbul Ahmet Hamdi Tanpınar Edebiyat Müze Kütüphanesi’nde, Erzurum Erzurumlu Emrah Edebiyat Müze Kütüphanesi’nde, Diyarbakır Ahmed Arif Edebiyat Müze Kütüphanesi’nde ve Kütahya Evliya Çelebi Edebiyat Müze Kütüphanesinde öğrencilerle buluşmasının ardından 12 Aralık’ta rotasını Adana Karacaoğlan Edebiyat Müze Kütüphanesi’ne çeviriyor. Yazarların tecrübelerini anlattığı, edebiyat hakkında fikirlerin, görüşlerin konuşulduğu etkinliğe katılım ücretsiz olacak.