Taş Medreseli Ülkücüler il temsilciliği tarafından düzenlenen panele Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, MHP İl Başkanı Oktay Yılmaz, Merkez İlçe Başkanı Mahmut Ünüvar, Kadın kolları Başkanı Zehra Uysal, Kazımkarabekir Belediye Başkanı Recep Boyacıoğlu, Güneyyurt Belediye Başkanı Ahmet Arı, Ülkü Ocakları İl Başkanı Yusuf Başkocagil, Taş Medreseli Ülkücüler İl Temsilcisi Mehmet Uçucu, KTSO Başkanı M. Gökhan Alkan, Türk Ocakları İl Başkanı Yunus Turan, Kamu-Sen İl Temsilcisi Nedim Ünal ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Başkanlığını Dr. Ali Güler’in yaptığı panelde, Dr. Abdullah Cüneyt küsmez ve Dr. Veli Fatih Güven konuşmacı olarak yer aldılar. Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı ile başlayan panelde Taş Medreseli Ülkücüler İl Temsilcisi Mehmet Uçucu ve Belediye Başkanı Savaş Kalaycı konuşma yaptılar.

Başkan Savaş Kalaycı konuşmasında, ‘’19 Mayıs büyük Türk Milleti’nin atasının önderliğinde şahlandığı ve ebediyete kadar var olacağının kanıtlandığı eşsiz ve büyük bir destanın başlangıcıdır. Büyük Türk milletini var olduğu günden bu güne kadar ayakta tutan, her zorlu hengameden alnının akıyla çıkartan ruh 19 Mayıs mücadele ruhudur. Biz bu ruhla varız, bu ruhla ayaktayız, bu ruhla yarınlara güvenle bakmaktayız. Böylesine güzel ve anlamlı bir konuda bizleri aydınlatmak üzere şehrimize gelen değerli hocalarımıza ve bizlere bu imkanı sağlayan Taş Medreseli Ülkücüler il temsilcisi Mehmet Uçucu’ya teşekkür ediyorum’’ dedi.

Konuşmaların ardından başlayan panelde konuşmacılar; Milli Mücadelede Kongreler döneminden TBMM’nin açılışına kadar olan süreç ve Milli Mücadelenin askeri yönünü anlattılar. Yunus Emre Konferans Salonu’nda 19.30 itibariyle başlayan panel yaklaşık bir buçuk saat sürdü. Panel, konuşmacılara verilen plaket ile son buldu.