Almanya, Niderrhein Türk Akademisyenler Birliği’ne bağlı bir grup heyet Türkiye turu kapsamında ilimizi ziyaret etti. Heyet ilimizin tarihi mekânlarını gezerek Karaman tarihi hakkında bilgiler aldı. 

Kale Ongun Sosyal Tesislerinde, Belediye Başkan Yardımcısı H. Osman Ünüvar ve Kültür ve Turizim İl Müdürü Cengiz Orta tarafından karşılandı.

Misafirlerle birlikte öğle yemeği yiyen başkan yardımcısı Ünüvar, “Kültür ve tarih kokan şehrimize hoş geldiniz. Bizleri onurlandırdınız. Karaman ilimiz Türk Dünyası Daimi Kültür Başkentidir. Türk dilinin başkenti olmamız ise bizim için ayrı bir gururdur. Sizleri aramızda görmekten dolayı mutluluk duydum. Hepinize teşriflerinden dolayı teşekkür ederim.”dedi.

İl Müdürü Orta yıllık izinde olmasına rağmen gurbetçi akademisyenlerin Karaman'da olması sebebiyle hemen geldiğini ekleyen Orta konuşmasında, Karaman'ın birçok tarihi ve kültürel zenginliğe sahip olduğunu, Türkçe'nin başkenti olması sebebiyle her zaman gündemde olduğunu vurguladı. Ayrıca Yunus Emre'nin Karaman'lı olduğunu ve hala kanıtlayan belgelerin gün yüzüne çıkmaya da devam ettiğini söyledi.

Almanya’dan gelen, akademiysen, öğrenci ve iş adamlarından oluşan 45 kişilik grup öğle yemeğinin ardından, Karaman Kalesi'ni, Karaman Müzesi'ni, Hatuniye Medresesi'ni, Aktekke Camisi’nde Mader-i Mevlâna’yı, Çeşmeli Kilise'yi ziyaret etti. Tartan Konağı'nıda gezen heyet burda belediye tarafından tertip edilen Kazakistan Resim Sergisini gezdi. Gezi boyunca İl Kültür ve Turizm Müdürü Cengiz Orta'nın rehberliğiyle tarihi ve kültürel değerlerimizle ilgili bilgiler verildi. İl Müdürü Orta heyette bulunan herkesle tek tek ilgilenirken, İlimizi tanıtan, broşür, kitap, resimlerden oluşan paket hediye de edildi.

Geziden memnun ayrılan ve ilimize hayran kalan akademisyenler tekrar Karaman'a geleceklerini ifade etti.
Karaman gezisini tamamlayan Niderrhein Türk Akademisyenler Birliği’ne bağlı heyet akşam saatlerinde ilimizden ayrıldı.