Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, Ayvada Sanat Merkezi (AYSAM) Korosu, engellilere asansörlü araç alınması için konser verdi.

Ayvalık Birlik Ortopedik Engelliler Derneği (BOED), ilçedeki engellilerie asansörlü araç alabilmek için iki yıldır mücadele veriyor.

Engelli aracının parasını toplayabilmek için kitap imza günleri, tiyatro gösterileri ve konserler düzenleyen BOED, 2 yılda 45 bin lira toplayabildi. İkinci el bir araç bulduklarını ve o aracı almak için yaklaşık 5 bin liraya daha ihtiyaçları olduğunu bildiren Dernek Başkanı Halil Burgaz, Vakıfbank Ayvalık Şubesinde bir hesap açtırdıklarını ve bu hesaba hayırseverlerden bağış beklediklerini söyledi. Burgaz, "Asansörlü bir araç almak istiyoruz. Ayvalık merkez ve Altınova Mahallesi’nde iki okulumuz var. Buradaki çocuklarımızı ve yaşlı, bakıma muhtaç, kimsesi olmayan vatandaşlarımızı gezdirmek, sağlık ve sosyal işlerde kullanmak için liftli bir araç almak istiyoruz. Bunun için desteğe ihtiyacımız var" dedi.

AYSAM Korosu tarafından derneğe katkı için verilen konser ilgi gördü. Konseri çok sayıda vatandaş dinledi. Konserden elde edilen gelir BOED’e bağışlanacak.