Balıkesir Ayvalık ilçesinde bu yıl 3. kez düzenlenen ‘Geleneksel Engürü Kültür Sanat Günleri’ zengin bir program içeriği gerçekleşti. Binlerce kişinin ağırlandığı festivalde organizasyon izleyenlerden tam not aldı. Gecede sponsor firmalarına tanesi bin liradan satıla küçük pet su satışlarının desteğiyle AYFOLK Derneği’ne 4 bin lira bağış toplanarak takdim edildi.

Ayvalık Belediyesi’nin yanı sıra Zeytin Çekirdekleri, Şah Beton, Zirve Müzik, Ayvalık Folklor Araştırma Derneği (AYFOLK) ve Sahilkent Spor Kulübü’nün destekleriyle gerçekleşen etkinliklerin tamamı halka açık ve ücretsiz olarak gerçekleştirildi.

Ayvalık Mesut Duran Müzik Derneği’nin Türk Sanat Müziği Konseriyle açılışı yapılan festivalde, ilk gün TRT Sanatçısı Selim Gönüldaş ve özel sazlar eşliğinde; Funda Öztolon ve Ahmet Karan seslendirdikleri eserler ile dinleyenleri adeta büyüledi. Konser alanını hınca hınç dolduran sanatseverler konser sonunda sanatçıları ayakta alkışladı.

Etkinliğin ikinci gününde Serhat Çam’ın solistliğini yaptığı Türk Halk Müziği Konseri sahne aldı. Katılımın hayli yoğun olduğu gecede güçlü sesiyle Anadolu ezgilerini harmanlayan Çam, Hak Müziği severlerin beğenisini kazandı.

Festivalin 3. günde jüri üyeliğini Funda Öztolan, Nedim Eroğlu ve Hatice Eroğlu’nun yaptığı, ‘Ayvalık Sesini Arıyor’ yarışmasında katılımcılar arasından en yetenekli ses seçildi. Jüri seçmekte zorlanınca iki adet birinci belirlendi. Bora Denev pop, Yusuf Özcan rap tarzında seslendirdikleri parçalarla birinciliği paylaştılar. Yarışma sonrası Funda Öztolan ve Serhat Çam dinleyenlere müzik ziyafeti sundu.

Bir şişe su 1000 liraya satıldı

Festivalin son gününde Ayvalık Belediyesi’nin en önemli sosyal farkındalık projesi olarak nitelendirilen Zeytin Çekirdekleri’nin hazırlamış olduğu konser dinleyenlerle buluştu.

Zeytin Çekirdekleri klasik müzikte sergiledikleri başarıyla nefesleri kesti. Programlarını bitirdikten sonra Sahilkent Spor Kulübü Başkanı Abdullah Köker, Zeytin Çekirdekleri nezdinde Çiğdem Uzel’e plaket takdim etti.

Gecede konuşan Engürü Sitesi Başkanı Gürsel Uslu, “Zeytin Çekirdeklerine festivalimize iştiraklerinden dolayı sonsuz teşekkür ediyorum. Böylesine güzel oluşumlara, çocuklarımıza her daim destek olmalıyız. Zeytine su lazım. Engürü Sitesi olarak festival boyunca gelirini Zeytin Çekirdeklerine bağışlamak üzere su ve çay sattık. Huzurlarınızda bağış kutusunu açacağız. Kültür Sanat Günleri’mizin sponsorlarından da katkı sağlamalarını, tanesi bin liradan küçük pet sularımızı satın almalarını rica ediyorum” dedi.

Gürsel Uslu’nun bu çağrısının ardından; Şah Beton, Sahilkent Spor Kulübü, Aygüney Group ve Uslu Ailesi’nin katkılarıyla Zeytin Çekirdeklerine toplamda 5 bin lira bağış toplandı.

Geceye Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer’i temsilen katılan Gökay Bacan çalışmalarını yapmak üzere Belediye’nin Zeytin Çekirdeklerine yer tahsis edeceği müjdesini verdi.

Ayvalık Folklor Araştırma Derneği (AYFOLK) dans gösterilerinin de sergilendiği gecede; coşkulu danslarıyla başarılı performanslar sergileyen ekip izleyenleri kendilerine hayran bıraktı.

Gösteri bitiminde dansçılar ve eğitmenleri Huriye Kara ayakta alkışlandılar.

Sponsorlardan biri olan Şah Beton’un sahibi Ali Nazlı, Huriye Kara ve ekibinin başarılarının devamını dileyip tebrik etti ve plaketini takdim etti.

Belediye Başkan Yardımcısı Gökay Bacan, Nazlı ailesinin kültürel etkinliklere karşı olan hassasiyetlerinden ve Ayvalık’a vermiş oldukları hizmetlerden dolayı teşekkür edip kendisine plaket sundu.

Ayrıca diğer sponsorlar; Aygüney Group, Uslu Ailesi, Sahilkent Spor Kulübü ve Zirve Müzik’e Engürü Sitesi Yönetimi tarafından şükran plaketleri verildi.

Site Başkanı Uslu, “Bizler iyiyi, güzeli desteklemekle yükümlüyüz, sponsorlarımızla birlikte AYFOLK ekibine de destek vermeliyiz. Bu gecenin güzel geçmesinde emeği olan herkesi canı gönülden kutluyorum. Bu sene 3. sünü düzenlediğimiz Kültür Sanat Günlerinde herkesin iyi vakit geçirdiğini umuyorum. Bir sonraki Kültür Sanat Günleri etkinliğimizde görüşmek dileğiyle” diye konuştu.

Sponsorlardan AYFOLK’a 4 bin lira bağış

Gecede sponsor firmalarına tanesi bin liradan satıla küçük pet su satışlarının desteğiyle AYFOLK Derneği’ne 4 bin lira bağış toplanarak takdim edildi.

Başkan Uslu,”Bu festival bize gösterdi ki bu amfi tiyatronun kapasitesi artık bize yetmiyor. Gökhan Bacan nezdinde Ayvalık Belediyesi’nin izni dahilinde, Uslu Ailesi olarak amfi tiyatronun kapasite artırımı için gereken her şeyi seve seve yapmaya hazırız.”diye konuştu.