YOZGAT (AA) - Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Yozgat'ta bedensel engeli nedeniyle eğitimini evinde sürdüren Ayşe Rahime Ayık'a tablet bilgisayar gönderdi.

İl Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş, ziyaret ettiği özel eğitim öğrencisi Ayık'a, Bakan Avcı'nın gönderdiği hediyeyi takdim etti.

Kuş, gazetecilere yaptığı açıklamada, Ayşe Rahime Ayık'ın çalışkan ve başarılı bir öğrenci olduğunu söyledi. 

Ayşe Rahime'yi başarısından dolayı kutladığını ifade eden Saim Kuş, "İnsanın olduğu her yerde eğitim devam etmelidir. Biz de bu vesileyle öğretmenlerimiz aracılığıyla Ayşe Rahime'nin eğitimini evde devam ettiriyoruz. Eğitimin sadece okulla sınırlı olmadığını biliyoruz. Kızımız, bundan sonraki derslerini Bakanımızın yolladığı tabletle yapacak. Ben ailemiz adına Sayın Bakanımıza teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Ayşe Rahime Ayık'ın babası Mehmet Ayık ise kızının çok nadir görülen ve "beyaz cevher tutulması" adı verilen hastalık nedeniyle okula devam edemediğini belirtti.

Hastalığın şu an için tedavisinin olmadığını aktaran Ayık, şöyle konuştu:

"3 yaşına kadar her sağlıklı çocuk gibi tüm hareketleri yapıyordu. Hatta biz onunla yarış bile yapıyorduk. 3 yaşından sonra yavaş yavaş yürümesi durdu. Denge kaybı yaşamaya başladı. Konuşması azaldı ve şu anda tükürüğünü bile yutamayacak dereceye geldi. Takdiriilahi böyleymiş ama varlığı bile yeter. Allah onu bizden, bizi de ondan ayırmasın. Kızımın bağışıklık sistemi çok zayıf olduğu için çok fazla dışarı çıkaramıyoruz. Fazla misafir alamıyoruz. Çok çabuk hasta olabiliyor. Evde sürekli bizimle birlikte olduğu için sıkılıyor. Kızımın sosyalleşmesi ve evde eğitim alması için Milli Eğitim Müdürlüğüne müracaat ettik. Milli Eğitim de bir öğretmen görevlendirdi. Öğretmenimiz kızımın durumunu çok iyi biliyor, diyaloğu çok iyi kuruyorlar. Günlük 2 saatlik bir eğitim kızıma çok iyi geliyor."

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın kızına tablet bilgisayar göndermesinden dolayı çok mutlu olduğunu ifade eden Mehmet Ayık, "Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş bizleri ziyarete geldi, bizi çok mutlu ettiler. Kızım yaklaşık 6 yıldır evde eğitim alıyor ve ilk defa böyle bir ziyaret gerçekleşiyor evimize. Milli Eğitim Bakanı Sayın Nabi Avcı'nın kızıma tablet bilgisayar göndermesi de bizleri ayrıca mutlu etti. Düşünmesi bile yeter" dedi.

Özel eğitim öğretmeni Merve Gökçek de bu yıl ders çalışmaya başladıkları Ayşe Rahime'ye, okuldaki öğrencilere nasıl bir eğitim uygulanıyorsa aynı eğitimin verildiğini söyledi.