ESKİŞEHİR (AA) - Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, 23 Nisan sabahı, rüzgarın etkisiyle yüzüne çarpan bayrağı öpen ve bu görüntüleri medyada yer alan 8 yaşındaki Beren Nafi Alsan ile ikiz kardeşi Ceren Nur Alsan'a birer dizüstü bilgisayar hediye etti. Bakan Yılmaz tarafından gönderilen bilgisayarlar, Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna tarafından çocuklara teslim edildi.

Kardeşleri makamında kabul eden Vali Tuna, Beren Nafi Alsan'ın davranışıyla, Türk bayrağına sevgisini gösterdiğini söyledi. 

Beren'in Türk bayrağına gösterdiği sevginin herkes tarafından takdirle karşılandığını dile getiren Tuna, "Beren ve Ceren kardeşler, ilimizi ve Mahmudiye ilçemizi tüm Türkiye'ye duyurdu. Çocuklarımız gurur kaynağımız. Bayrağımıza gösterdikleri saygı ve sevgiden, davranıştan ötürü milletçe gururlanmamıza vesile oldular" dedi.

Milli Savunma Bakanı Yılmaz'ın, bu güzel davranışından dolayı Beren Nafi Aslan'ı tebrik ettiğini aktaran Vali Tuna, şöyle konuştu:

"Biliyoruz ki bütün çocuklarımız, yüreklerinde vatan ve bayrak sevgisiyle yetişiyor. Ailelerimiz ve öğretmenlerimiz, çocuklarımızı bu şekilde yetiştiriyorlar. Milli Savunma Bakanımız Sayın İsmet Yılmaz, bu çocuklarımıza hediye olarak birer dizüstü bilgisayar gönderdi. Ayrıca Sayın Bakanımız, bu güzel davranıştan ötürü hem çocuklarımızın gözlerinden öpmemizi, hem de aile ile öğretmenlerini kutlamamızı istedi."

Gözlerinden öperek çocuklara teşekkür eden ve hediyelerini veren Tuna, onlarla yakından ilgilendi. 

Ziyarette Vali Yardımcısı Günhan Yazar, İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen, Mahmudiye Milli Eğitim Müdürü Osman Yetkin, anne Şermin Alsan ve sınıf öğretmeni Mevla Çavdar da hazır bulundu.