Gençler için hayata hazırlanmada iyi bir rehber kitap olma hüviyeti taşıyan eser, genciyle yaşlısıyla her okuyucuya farklı bakış açıları sunuyor. Doğu ve Batı sentezi fikirlerin “tam isabet” başarı hikayeleri ve öyküleriyle desteklendiği kitap hem akla hem kalbe hitap ediyor.

Kitabın ön kapak resminde bulunan biri açmış, diğeri tomurcuk haldeki lotus çiçeği ve arka kapaktaki çiçek hakkındaki açıklamalar, kitabın içeriğine dair önemli ipuçları veriyor.

Arka kapaktaki Lotus Çiçeği ile ilgili açıklama:

Binlerce yıldır mitolojik hikâyelere konu olan, sanatçılara ilham veren lotus çiçeği, geçmişten günümüze pek çok medeniyettarafından kutsal kabul edilen, muhteşem bir çiçektir.

Genellikle beş farklı renkte ve on iki taç yaprakla açan lotus çiçeği, şu zorlu hayatta hepimize örnek olmalı.

Lotus çiçeği, büyük bir mücadele örneği göstererek çamurlu ve bulanık suyun dibinden ışığa ulaşmayı başarır. Bu hareketiyle olumsuz gibi görünen koşullar altında bile aydınlanmadan, keşiften ve kendini gerçekleştirmeden asla vazgeçilmemesi gerektiğini öğütler. Azim ve kararlılık vurgusu yapar.

Akşam olunca yapraklarını kapatarak suyun altına çekilen lotus, karanlığa ve karanlık düşüncelere kapalı olmayı, kötülüğe prim vermemeyi öğretir. Bilgiyi, bilgeliği ve maneviyatı öne çıkarır.

Gece boyu çamurlu ve kirli suyun altında kalmasına rağmen güneşle birlikte tertemiz ve bozulmamış olarak tekrar açan lotus çiçeği, “ne kadar kirli ortamlara maruz kalırsan kal yine de istersen temiz kalabilirsin” mesajı verir. Huzuru ve ruhun saflığını sembolize eder.

Lotus, muhteşem görünüşüyle güzelliği, sevgiyi ve tutkuyu temsil ederken aynı zamanda merhameti ve şefkati çağrıştırır.

Arka kapaktaki okur yorumu:

Kendinizi tanıma yolculuğunda, bazen yolun karanlık kalmış noktalarını aydınlatan bir projektör bazen şefkatli bir yol arkadaşı gibi yolu sizinle adımlayan bir kitap…

Kişisel gelişimde, aklın ötesinde ruh ve kalbin ışığıyla, modern çağın yeni fikir ve bakış açılarını, geleneğin mirası öz değerlerin usaresiyle sunan bir çalışma…

Bu yönüyle, yeni açmış taze bir tomurcuğun kokusunu veren kitap, okuyucunun gönlünde ayrı bir yer edinmeyi hak ediyor.