KONYA (AA) - Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla kadın gazetecilerle bir araya geldi.

Toru, Agustus Otel'de düzenlenen kahvaltıda kadınlarla bir araya gelerek, toplumda kız evladı ve eş olarak kadınların saygı gördüğünü, son 10 yılda fırsat eşitliği konusunda yol katedildiğini söyledi.

Türkiye'nin kadınlar alanında yaptığı çalışmaların çok önemli olduğunu ve ciddi adımlar atıldığını ifade eden Toru, "Ekonomik, sosyal, eğitim ve siyasal anlamda ciddi anlamda iyileştirmeler yapıldı. Bunun için kadınlar adına bu iyileştirmeleri yapan devlet büyüklerimizin başta sayın Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza ve emeği geçen vekillerimize teşekkür ediyorum" dedi.

Şuana kadar kadınların kendine yer açma konusunda büyük sorunlar yaşadığına dikkat çeken Toru, şunları söyledi.

"Basın mensubu olarak sizler de büyük sıkıntılar yaşadınız, aşıldı ve aşılacak. Daha iyi olması için emek istiyor hepimiz kendi ilgi alanlarımızda eğitimci, basın mensubu siyasette görev yapan hanımlar olarak ciddi çabalar gösteriyoruz. Bu bir süreç ama ilk mezun olduğumuz yıllara baktığımız zaman çalışma hayatındaki kadınlara göre şuan da çok daha iyi bir yerde olduğumuzu kimse inkar edemez. Medeniyetimiz, Anadolu Medeniyetimiz de Bacıyan-ı Rumlar var, bu teşkilat 1300 yıllarda bile toplumda söz sahibi olmuştur. Biz bu toplumun temsilcileriyiz, Bacıyan-ı Rumlar'ın temsilcileri olarak gelecek nesillere evlat yetiştiriyoruz, bunun kıymetini bilmemiz gerekiyor."

Kadının tarih yazdığını belirten Meram Belediye Başkanı Toru, kadınların her alanda birbirine destek olması gerektiğini belirtti. Kahvaltıda kadın gazetecilere de söz hakkı tanıyan Toru, sorunları dinledi.