Gündüz öğrenciler için sahneye çıkıp Mehmet Akif Ersoy’u anlatan şair Bedirhan Gökçe, gece de Mehmet Akif Ersoy’u protokol üyelerine anlattı. Sahneye çıkıp protokolü selamlayan Bedirhan Gökçe’nin, “Hep cenazeye çağırırsınız beni, hiç mi düğününüz yok sizin” diyerek programa başlaması, salondakileri kahkahaya boğdu.

İstiklal Marşı’nın yazarı Mehmet Akif Ersoy’un ölümünün 78. yıldönümü dolayısıyla Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlene anma programına katılan şair Bedirhan Gökçe, Çanakkale Zaferini, Mehmet Akif Ersoy’u ve İstiklal Marşı’nı anlattı. Onat Kutlar Salonu’nda düzenlenen anma programına, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, çok sayıda protokol üyesi, vatandaşlar ve Polis Meslek Yüksek Okulu öğrencileri katıldı.

Programın başında, daha önceden düzenlenmiş olan Mehmet Akif Ersoy’un şiirlerini okuma yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Yarışmada birinci olan Meral Koç sahneye çıkarak Mehmet Akif Ersoy’un şiirini seslendirdi. Birinci olan öğrenciye ödülünü Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin verdi. Şahin, öğrenciye ödülünü verdikten sonra bir konuşma yaptı. Şahin konuşmasında, ”Bir inanmış adam, bir büyük şairi bu kadar güzel başka bir kızımız herhalde anlatamazdı. Kendisini çok tebrik ediyorum. hafızasına, yüreğindeki muhabbetine ve işin özüne nasıl yansıdığını görüyoruz. Gençlerimiz bizim geleceğimiz. Mehmet Akif Ersoy’u da sizin aracılığınızla rahmetle, minnetle, şükranla anıyoruz. O veterinerdi, milletvekiliydi ama en önemlisi manevi bir liderdi. O milletin gözüydü. O yüzden geleceğe hep beraber taşımak hepimizin en büyük görevimizdir. Sevenlerini çoğaltmak da bizim en büyük ödevimizdir. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in konuşmasının ardından müzik eşliğinde sahneye gelen Bedirhan Gökçe, programa Mehmet Akif Ersoy’un şiirini okuyarak başladı. Şiiri okuduktan sonra Gaziantep’te bulunmaktan dolayı yaşadığı mutluluğu ifade eden Gökçe Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e teşekkür ederek, “Sayın bakanım, başkanım, canım ablam iyi ki varsınız, iyi ki buradasın” dedikten sonra seyircileri de ’hoş geldiniz’ dedi. Daha önce de Gaziantep’te düzenlenen birçok programa katıldığını ifade eden Bedirhan Gökçe’nin, “Ne hikmetse ben Gaziantep’e bu tür programlara geliyorum. Ya kurtuluş, ya Şehitkamil, hep böyle geliyorum. Hep bir cenaze için beni çağırırsınız. Hiç mi düğününüz yok sizin” demesi salondakileri kahkahaya boğdu. Daha sonra programa geçen Gökçe, Kurtuluş Savaşı’nı, Çanakkale Savaşı’nı, İstiklal Marşı’nı ve Mehmet Akif Ersoy’u anlattı. Akif’in şiirlerini de okuyan Bedirhan Gökçe’ye Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin program sununda sahneye çıkarak bir gümüş şekerlik hediye etti. Burada bir konuşma yapan Şahin, “Bizim de tüylerimizi diken diken etti. Çok nadir bir gece yaşattı, Allah razı olsun. Teşekkür ediyorum” dedi. Hediyesini Şahin’in elinden alan Bedirhan Gökçe’nin, “İşte hanım belediye başkanının güzelliği de burada. Erkek olsa verirdi elimize bir plaket gönderirdi. Kadın zarafetini gördünüz mü” demesi salondakiler tarafından uzun süre alkışlandı.