Karamanlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Veli Bozkır yaptığı açıklamada: “Bu bağlamda geçtiğimiz yıl Ankara’da Karaman Tanıtım Günleri organizasyonunu başarıyla gerçekleştirdik. Bunun yanı sıra Derneğimiz bünyesinde 3 yıl öncesinde kurduğumuz Türk Sanat Müziği Korosu ile sanatsal faaliyetlerimizi sürdürmekteyiz.

Bize çalışmalarımızda ilham kaynağı olan başta sevdamız Karaman’a ve bağrından çıkardığı, ilimizi ekonomik, sosyal, kültürel ve sanatsal alanda yarınlara taşıyan değerli şahsiyetlere borçlu olduğumuzu düşünüyor severek, isteyerek ve gönülden borcumuzu ödeyebilmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Bu duygularla, Cumhuriyet döneminin önemli şairlerinden olan Hancı, Kışlada Bahar, Cumhuriyet 50. Yıl Marşı gibi çok önemli güftelerin altında imzası olan hemşehrimiz milli şair Bekir Sıtkı Erdoğan’ın eserlerini ortaya koymak, yaşatmak ve genç nesillere aktarmak amacıyla bir anma gecesi düzenledik.

Mezun olduğu okul olan Ankara Üniversitesi Dil Tarih ev Coğrafya Fakültesi salonunda 28 Mayıs akşamı gerçekleştirdiğimiz “Bekir Sıtkı Erdoğan Anma Gecesi”ne hemşerilerimiz ve Ankara’da yaşayan sanatseverler büyük ilgi gösterdiler ve 700 kişilik salonu doldurdular.

ANKARAMANDER Başkanı Veli Bozkır’ın açış konuşmasının ardından hazırlanan Bekir Sıtkı Erdoğan’ın hayatından kesitler sunduğumuz 5 dakikalık video konuklar tarafından beğeniyle izlendi ve duygulu anlar yaşandı.

Birinci bölümde koromuz ve solistler tarafından seslendirilen birbirinden güzel eserlerin ardından TRT Ankara Radyosu ses sanatçısı Alper Diler Güfteleri Bekir Sıtkı Erdoğan’a ait sırasıyla Leyla dediler gönlümü açtım sana ben, İstemem gülmesin artık bana talih yüzünü, İçimde bir dertli bülbül ve Hancı’yı okuyarak programa ayrı bir güzellik kattı.

İkinci bölümde seslendirilen şarkıların yanı sıra B. S. Erdoğan’a ait Karaman şiirleri okundu ve Kışlada Bahar şarkısı koromuzca seslendirildi. Programın finalinde Cumhuriyetin 50. Yıl Marşı’nı okuyan Koromuza salonda bulunan dinleyiciler büyük bir coşkuyla ayakta eşlik etti.

Gecede davetimize katılan Bekir Sıtkı Erdoğan’ın kardeşi Galip Erdoğan ve gelini Hatice Erdoğan’a günün anısına derneğimizce plaket ve çiçek takdim edildi.

Bestekarlar, Güftekarlar ve çok sayıda Koro Başkanlarının ilgi gösterdiği, Ulaştırma Eski Bakanı hemşehrimiz Lütfi Elvan, Karaman MHP Milletvekili Adayı Mehmet Ural’ın ve koroların gönderdiği çiçeklerle, çiçek bahçesine dönen sahnede Koro Şefimiz Hasan Eylen seslendirdiği eserlerle konseri zirveye taşıdı.

Gecemizi ölümsüzleştiren KGRT ve bizi yalnız bırakmayan tüm konuklara Derneğimiz adına teşekkür ediyor selam ve saygılarımızı sunuyoruz” dedi.