Karaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü konferans salonunda düzenlenen etkinlikte, 12 savcı ve hâkim adayı şiir okudu.

Düzenlenen Şiir dinletisine Karaman Valisi Fahri Meral, Karaman AK Parti Milletvekili Selman Oğuzhan Eser, Cumhuriyet Başsavcısı Ali İrfan Yılmaz, Baro Başkanı Oktay Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Fikret Bayraktar, Jandarma Alay Komutanı Albay İsmail Şahin, Rektör Mehmet Akgül, hâkim ve savcılar ve daire müdürleri katıldı.

Karaman Cumhuriyet Başsavcısı Ali İrfan Yılmaz, burada yaptığı açıklamada; “Sözlerime başlamadan önce, bu Vatan uğrunda Şehadet şerbeti içen şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, Gazilerimize de şükranlarımı sunuyorum.

Öncelikle bilinmesini isterim ki bu program bir eğlence programı değildir. Bu program bizim telkinlerimiz ve yönlendirmemiz ile hâkim ve savcı adaylarımızın tamamen kendilerinin hazırladığı bütün organizasyonunu kendilerinin yaptığı, hâkim ve savcı adaylarımızın sadece hukuki değil sosyal ve beşeri yönden de kendilerini geliştirmeleri amacıyla düzenlenen sosyal kültürel bir eğitim programıdır. Birazdan halka hizmet Hakka hizmettir düsturuyla çalışan yargının genç adayları o berrak Anadolu'yu şiirlerle dile getireceklerdir.

Bu etkinliğimizin teması Anadolu'yum ben olarak belirlenmiştir.

Peki, Anadolu nedir. Dağlarında kır çiçeklerinin açtığı, kilimlerinde hasret ve sevginin dokunduğu, Gelinlik kızın çeyizinde ilmik ilmik nakşım adı, yüreklerde Yunus Emrelerin, Mevlanaların, Pir Sultan abdalların, Hacı Bektaşların gezdiği vatanın adıdır Anadolu.

Malazgirt’te Alparslan, söğütte Osman gazi, İstanbul'da fatih Sultan Mehmet, Çanakkale’de Mustafa Kemal’dir Anadolu.

Vurulup tertemiz alnından uzanmış yatıyor.

Bir hilal uğruna Ya Rab ne güneşler batıyor.

Dizelerindeki Şanlı Bayrağımıza rengini veren şühedanın yattığı toprağın adıdır Anadolu.

Erzurum'da Nene Hatun, Osmaniye'de Rahime Hatun, Maraş *ta sütçü İmam, Antepde Şahinbey'dir Anadolu.

15 Temmuzda komutanının haini vur emrini düşünmeden yerine getirip Ey şehit oğlu şehit isteme benden makber, Sana aguşunu açmış duruyor Peygamber.

Dizelerindeki Rasulünün kucağına şehadete koşan Ömer Halisdemirdir Anadolu.

Kökü dışarıda bir ahtapot gibi kolları içeride olan PKK sı ile Daeşi ile Fetösü ile her türlü şer odaklarına karşı milli mücadelesini sürdüren bu milletin sınanamayacağını 100 yıl sonra tüm dünyaya bir kez daha haykıran aziz milletin adıdır Anadolu.

Üstad Mehmet Akif'in

Asım'ın nesli diyordum ya nesilmiş gerçek,

İşte çiğnetmedi namusunu çiğnetmeyecek dizelerindeki Asım'ın neslinin sahip çıktığı Vatandır Anadolu.

Anadolu insanın sevgisi öyle bir sevgidir ki

Yârinden vazgeçmiştir anasından vazgeçmiştir babasından vazgeçmiştir, canından vazgeçmiştir ama vatanından vazgeçmemiştir.

Bakınız Mehmet Akif nasıl dile getirmiş bunu;
Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki feda
Şüheda fışkıracak toprağı sıksan şüheda
Canı cananı varımı alsında hüda
Etmesin tek vatanımdan beni dünyada Cüda

Anadolu’mun insanı günlük hayatta da öyle sevgi doludur ki
“Uğruna değer verdiğim iki sözcük sevgi ve özgürlük, özgürlüğüm uğruna kellemi sevgim uğruna özgürlüğümü veririm” diyecek kadar bağlıdır sevgisine sevgilisine.

Değerli Misafirler,

Bu vatan toprağında Anadolu’nun bağrında ben sen o yok. Biz varız

Minarelerinde ezan seslerin susmadığı, Semalarında Al Bayrağımızın dalgalandığı muhabbet ve sevginin her gün yeni tohumların atıldığı, dağlarında kır çiçeklerinin kokusunun ciğerlerimizi doldurduğu, Anadolu’ya, Anadolu İnsanına selam olsun. Çünkü biz Anadolu’yuz Anadolu’yum ben” dedi.

Şiir dinletisi Karaman Cumhuriyet Savcısı Osman Tezcan’ın katılımcılara sürpriz olarak okuduğu “Hâkim Beğ” şiiri ile son buldu.