AK Parti Kadın Kolları Başkanı Ümit Gülin Göksoy’dan Berat Kandili Mesajı

Osmanlı İmparatorluğu'nda II. Selim'den itibaren minarelerde kandil yakılmasıyla kandil adını almıştır. BERAT (BERÂET), Arapça'da temize çıkma anlamına gelir. İslam inancına göre bu gecenin bereketli ve feyizli bir gece olması sebebiyle Mübarek Gece; günahların affı ve kulların temize çıkarılması sebebiyle de BERAT GECESİ ve kulların ihsana kavuşmaları nedeniyle de Rahmet Gecesi gibi adlar da verilmiştir.

Mübarek geceler rahmet, bereket, birlik, beraberlik, şükür, bağışlanma ve sevgi duygularıyla insanların Yüce Allah'ın huzuruna bir adım yaklaşma vesilesidir. Kandil geceleri feyziyle sadece karanlık gecelerimizi değil, aynı zamanda manevi iklimiyle bunalan gönüllerimizi aydınlatarak zihinlerimizi berraklaştırır. Manevi güzelliklerin dünyamızı aydınlattığı bu güzel gecenin tüm dünyadaki kötülüklerin sona ermesi barış, huzur ve güven ortamının tüm İslam alemine ve insanlığa hakim olması, mağduriyet altında yaşayan ve ezilen din kardeşlerimizin kurtuluşuna vesile olması en önemli duamız ve temennimizdir. İşte bu manevi atmosferde idrak edeceğimiz on bir ayın sultanı Ramazan ayının müjdecisi olan Berat Kandilinin aziz milletimiz ve İslam alemi adına hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum.

BAŞKAN ÇALIŞKAN’IN BERAT KANDİLİ MESAJI

Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Berat Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımlayarak, Berat Kandili'nin tüm İslam Aleminin beratına, insanlığın barış ve huzuruna vesile olmasını diledi.

Başkan Çalışkan, mesajında şu görüşlere yer verdi: "Rahmet mevsimi üç aylar içinde yer alan ve müminlere temize çıkma, borçtan kurtulma, duaların kabul olup bağışlanma kapılarının ardına kadar açıldığı Berat Kandili'ni idrak ediyoruz. Allah'ın ihsanına kavuşmayı murat ettiğimiz bu rahmet gecesi, vicdanını muhasebeye çekmek, nefsini terbiye etmek, kötülüklerden arınmak, hataları telafi etmek için bize sunulmuş eşsiz bir fırsattır. Bu kutlu gecede dargınlıkları, kırgınlıkları unutmak, hayatımızda barışı ve adaleti tesis etmek, sevgiyi ve hürmeti hâkim kılmak fırsatı kaçırılmamalıdır. Bu mübarek geceler, Rabbimize ve bütün insanlığa karşı sorumluluklarımızı hatırlatır, bu görevlerimizi ihmal edip etmediğimizi sorgulayıp hata ve günahlarımızdan tevbe ederek uzaklaşma imkânı sağlar. Bu gece; Sevgili Peygamberimiz'in (S.A.V) 'Allah'ım! Azabından affına, gazabından rızana sığınıyorum, senden yine sana iltica ediyorum. Senin şanın yücedir' duasıyla Yüce Mevla'ya yakarma zamanıdır. Bu duygu ve düşüncelerle tümhemşehrilerimin ve İslam Aleminin Berat Kandili'ni kutlar, bu gecede yapacağımız ibadet ve duaların kabul olmasını, insanlığa barış ve huzur getirmesini Yüce Allah'tan niyaz ederim."

AK Parti Karaman Milletvekili Adayı Dr. Recep Şeker, Berat Kandili nedeniyle mesaj yayımladı.

Berat kandilini kutlayan Recep Şeker, mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Berat Kandili gecesinin, Müslümanlar için nefis muhasebesinin yapılacağı ve manevi olarak yıllık bilançosunu çıkarıp ona göre kendini ibra etmenin yollarının aranacağı bir miladdır. Hata ve kusurları insan için bir vakıa olarak gören dinimiz, bundan kurtuluş yollarını göstermiştir. İşte bu yollardan birisi de Berat Kandili’dir. Bu geceyi iyi değerlendirip her zaman açık bulunan tövbe kapısından geçip, resmi formaliteye ve aracıya gerek olmadan Peygamberimiz (SAV)’in ‘Günahlarından tövbe edip temizlenen kişi, adeta hiç günah işlememiş gibidir’ müjdesine ulaşacaktır. Ancak kul haklarını ilgilendiren hususlarda hak sahipleriyle helalleşmenin gerekli olduğu unutulmamalıdır.”
“Berat Kandili’nin eşsiz bir 
fırsat bilinerek belalar, musibetler, felaketler, her türlü afet, zulüm, isyan, bozgunculuk ve ülkemizin milletiyle birlikte bölünmez bütünlüğünün korunması için bir fırsat olduğu da unutulmamalıdır. Berat Kandili’ni tebrik ediyor; bu gecenin, Karamanlı hemşerilerimin, ülkemizin ve tüm İslam Âleminin birlik, dirlik ve beraberliğine, insanlığın barış ve huzuruna vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum.”

Ahmet Akca AK Parti Karaman Merkez İlçe Başkanı Berat Kandili Mesajı

Mübarek Ramazan Ayının müjdeleyicisi Berat Kandiline kavuşmanın mutluluğunu ve sevincini hep birlikte yaşıyoruz.

Ramazan ayından önceki son kandil olan, günah, borç ve cezadan kurtulmak gibi anlamlara gelen berat, günahlardan arınmayı, yüce Allah’ın rahmet ve mağfiretine ulaşmayı ifade etmektedir. Berat Kandili, Müslümanların, sınırsız af ve merhamet sahibi Yüce Allah’a sığınarak günahlardan arınma, ilahi lütuf ve bereketlere erişebilme fırsatını yakalayabilecekleri müstesna zaman dilimlerinden birisidir. Bu tür gün ve geceler, dinî ve toplumsal hayatımızda ilahî af, mağfiret ve rahmet temennilerinin zirveye ulaşması, birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularının da yoğun biçimde yaşanması gereken anlardır. Bu geceler, kulluk şuur ve bilinciyle kendimizle hesaplaştığımız, yüce Yaradan’ın rızası doğrultusunda hayatımıza yön vermeye karar verdiğimiz fırsat geceleridir.

Milletimizin birlik ve beraberlik duygularının, sosyal dayanışma ve kaynaşma özelliklerinin doruğa çıktığı kandil geceleri kendimize ve bütün insanlığa karşı sorumluluklarımızı hatırlamamız için büyük bir fırsattır.Bu mübarek günlerde toplumsal sorumluluğumuzu harekete geçirerek dayanışma yardımlaşma içinde olmalı, nefreti sevgiye, bencilliği fedakarlığa dönüştürecek bütün güzellikleri birlikte paylaşmalıyız.

İşte bu manevi atmosferde idrak edeceğimiz on bir ayın sultanı Ramazan ayının müjdecisi olan Berat Kandilini tebrik eder,hemşehrilerimiz ve İslam alemi adına hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum.

Nazmi Ünlü AK Parti Karaman İl Başkanı Berat Kandili Mesajı

Berat Kandili, Ramazan ayının habercisidir. Bu mübarek geceler rahmet, bereket, birlik, beraberlik, şükür, mağfiret ve sevgi duygularıyla insanların Yüce Allah'ın huzuruna bir adım daha yaklaşma vesilesidir. Kandil geceleri feyziyle sadece karanlık gecelerimizi değil, aynı zamanda manevi iklimiyle bunalan gönüllerimizi aydınlatarak zihinlerimizi berraklaştırır. 

Berat kandili Peygamberimiz (S.A.V.) in ifadesiyle insanoğlu için bir yıllık bir geleceğin hükme bağlandığı bir gecedir.  Bu gece bir yıl içerisinde insanın karşılaşacağı olumlu ve olumsuz her konu hükme bağlanır ve Kadir gecesinde uygulamaya konmak üzere ilgili meleğe verilir. Ramazan ayından önceki son kandil olan, günah, borç ve cezadan kurtulmak gibi anlamlara gelen berat, günahlardan arınmayı, yüce Allah’ın rahmet ve mağfiretine ulaşmayı ifade etmektedir. Berat Kandili, Müslümanların, sınırsız af ve Merhamet sahibi Yüce Allah’a sığınarak günahlardan arınma, ilahi lütuf ve bereketlere erişebilme fırsatını yakalayabilecekleri müstesna zaman dilimlerinden birisidir.

Bu gecenin; bizleri birlik, dirlik, kardeşlik, paylaşma, barış ve sevgi çemberinde buluşturmasını diliyorum. Karamanlı hemşehrilerim başta olmak üzere tüm teşkilat mensuplarımızın Berat kandilini tebrik ederim. 

Karaman Ticaret Ve Sanayi Odası'ndan Berat Kandili Mesajı

Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı M. Gökhan Alkan ve Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Toktay Berat kandili dolayısıyla bir mesaj yayınladılar. Yayınladıkları mesajda;

“Ramazan Ayının habercisi Mübarek Berat Kandili'ne bir kez daha erişmenin heyecan ve mutluluğunu yaşamaktayız. Berat Gecesi, insanlığa suç ve yanlışlardan kaçınmaları ve günahlardan arınmaları gerektiğini bir kez daha hatırlatmaktadır. Milletimizin birlik ve beraberlik duygularının, sosyal dayanışma ve kaynaşma özelliklerinin doruğa çıktığı Kandil geceleri kendimize ve bütün insanlığa karşı sorumluluklarımızı hatırlamamız için büyük bir fırsattır. Böylesi mübarek gecelerde toplumsal sorumluluğumuzun da farkına vararak dayanışma ve yardımlaşma içinde birbirimizi severek birlikte yaşamanın yolu, hoşgörü, doğru ve gerçek anlayış, sabır, bütünlük, dostluk, kini ve nefreti sevgiye, bencilliği fedakarlığa dönüştürmek ve bütün güzellikleri birlikte paylaşmaktan geçer. Bu duygularla Berat Kandili’nin tüm dünyada barışın, kardeşliğin, sevginin, saygının hakimiyetine vesile olmasını diler; ülkemizin ve İslam Aleminin mübarek gecesini tebrik ederiz" dediler.

MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ KARAMAN MERKEZ İLÇE BAŞKANI MAHMUT ÜNÜVAR’DAN BERAT  KANDİLİ MESAJI

Milliyetçi Hareket Partisi Karaman merkez ilçe başkanı Mahmut Ünüvar Berat Kandili nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı.

 Ünüvar, ‘’ Allah’a hamdolsun ki, bizleri mübarek bir akşama ve kutlu bir kandile daha kavuşturdu. Bu mübarek gece, umut ediyoruz ki, manevi nuruyla hem kalplerimizi ısıtır, hem önümüzü, hem de yolumuzu aydınlatır inşallah’’ dedi.

MHP Karaman merkez ilçe başkanı Mahmut Ünüvar; ‘’ Müslümanları adeta her yandan çevreleyen sorunların çözüm bulması, zulüm sebebiyle akan gözyaşlarının dinmesi, fıskın, fitnenin ve fesadın son bulması, bu mübarek gecede hepimizin niyazı olmalı, huşu içerisinde semaya açacağımız ellerimizle kurtuluşu murat etmeliyiz.

Şüphesiz, nefislerimizi terbiye etmeye belki de en çok ihtiyaç duyduğumuz bir dönemden geçiyoruz. Bu geceyi bir fırsat bilip, Berat’ın affedici manası ve mesajlarıyla bir an önce silkinmeli ve kendimize gelmeli, özümüze dönmeliyiz. Kötülüklerden ari olmak, dünyevi heva ve heveslerden uzak durmak, inananların üzerinde oynanan bozguncu oyunlara, bölücü ve yıkıcı emellere karşı durmak, hepimizin başlıca sorumluluğu olmalıdır.

Özellikle, ülkemizde hoşgörü ortamının ve sağduyu atmosferinin zarar görmekte olduğu bugünlerde Berat Kandili bizlere birlik olmanın güzelliğini görmek, kötülüklerden kurtulmanın anlamını kavramak açısından bizler için son derece önemlidir.

İnsan ilişkilerinde iyi niyetin yerine dostluk ve kardeşliğin hakim olması, mağdur olan yakınlarımıza yardım elinin uzatılması, onların bulundukları durumun daha da iyi anlaşılması açısından bir fırsattır. Berat Kandili günahtan sevaba dönüştür ve herkes tarafından son derece iyi anlaşılması gerekmektedir.

Yüce Rab’bimden Berat Kandili’nin, Türk ve İslam dünyasında hayırlara vesile olmasını diler, tüm Karamanlılı hemşerilerime saygı ve sevgilerimi sunarım.

Saadet Partisi Karaman Milletvekili Adayı Ali Çiftçi Berat Kandili Mesajı

Ali Çiftçi mesajında; “Bu mübarek geceler kardeşlik bağlarımızı güçlendirmek için bize sunulmuş birer ilahi fırsattır. Bu müstesna gecede yapacağımız dua ve ibadetler sevgi ve kardeşliğimizi pekiştirsin. Ayrılıkları, kırgınlıkları bir kenara bırakalım. Bir olalım diri olalım. Ülkemiz üzerinde oynanmak istenen karanlık oyunları bozalım” dedi.

Rahmet ve mağfiret rüzgarlarının estiği, manevi iklimin doya doya teneffüs edildiği bu günlerin milletimizin ortak paydası olduğunu hatırlatan Çiftçi; “ Biz aynı milletin evlatları, aynı bahçenin çiçekleriyiz. Farklılıklarımızı ayrılık nedeni değil, zenginlik unsuru olarak görmeliyiz” değerlendirmesin de bulundu.

Milletimizi kardeş kavgasına sürüklemek isteyen karanlık mihrakların, her türlü alçak plana başvurmaktan çekinmediğini hatırlatan Çiftçi, Bu müstesna geceler hepimiz için birer fırsattır. Peygamber efendimizin güzel ahlakını, örnek hayatını ve eşsiz mücadelesini örnek almalı, insanlığın kurtuluş reçetesi olan ilahi prensiplerini hayatımıza hakim kılmak için çalışmalıyız. Bugün ırkçı emperyalizmin esareti altında, kan ve gözyaşına boğulmuş insanlığın kurtuluşu ancak O’nun rehberliği ile mümkün olacaktır” dedi.

“Alemlerin O’nun yüzü suyu hürmetine yaratıldığını” hatırlatan Ali Çiftçi; böyle bir peygamberin ümmeti olmanın bir insanın sahip olabileceği en büyük şeref olduğunu vurguladı. Müslüman olma şerefinin aynı oranda vebal ve sorumluluk gerektirdiğini kaydeden Çiftçi; “Kendimizi kurtarmak yetmez. Bir Müslüman olarak bütün insanlığı kurtarmakla mükellefiz. Huzur, barış, refah ve adalet dolu bir saadet dünyasını kurmakla yükümlüyüz. Hayra motor şerre fren olmalıyız. Yanlışın yerine doğruyu, çirkinin yerine güzeli, kötünün yerine iyiyi, sömürünün yerine adaleti, kaosun yerine huzuru, kavganın yerine kardeşliği hakim kılmak için gece gündüz çalışmalıyız” uyarısında bulundu.

Bu mübarek gecelerde Cenab-ı Hakk’ın af ve mağfiret kapılarını ardına kadar açtığını hatırlatan Çiftçi mesajını şu sözlerle tamamladı; “Bu gece günahlarımızın affı için dua edelim. Bu gece O’na layık bir ümmet olabilmek için dua edelim. Cenab-ı Hakk’ın bizlere, İslam aleminin birlik ve beraberliğini sağlayacak şuur ve gücü vermesi için dua edelim. Dünyanın bütün mazlum ve mağdurlarının kurtuluşu için dua edelim. Güçlünün değil haklının hakim olduğu bir dünya için dua edelim. Bu temenni ile milletimizin ve İslam aleminin mübarek Berat kandilini kutluyor, bu müstesna gecenin İslam birliğinin kuruluşuna vesile olmasını diliyorum.” dedi.

Saadet Partisi Karaman Milletvekili Adayı Hüseyin Çoban’ın Berat Kandili Mesajı;

Saygıdeğer Karamanlılar, Aziz Milletimiz.

Mübarek Ramazan ayından önce çok önemli bir menzile daha, yani Berat kandiline ulaştık çok şükür.

Rahmet ve mağfiret gecesi olan Berat gecesi geçen bir yıllık hesabın yapıldığı, gelecek bir yıllık ecel ve rızık takdirlerinin yapılacağı bir gecedir. Bu nedenle müminler bu gece geçen bir yılın hesabını yapmalı, Allah’ın rızasına uygun işler yapıp yapmadığını düşünmelidir. Yine müminler bu gece tüm İslam âleminde hatta tüm dünyada geçen yıl yaşananları düşünmeli ve ders çıkarmalıdır.

Bu gece dualarımızı sadece kendimiz ve ailemiz için değil, ümmet-i Muhammed için de yapacağız. Müslümanların oluk oluk kanlarının aktığı bu karanlık zaman diliminden ve zillet çukurundan bir an evvel kurtulmak için Rabbimize yalvaracağız.

Bu gece yeni bir sayfanın açılacağı gece olacak ve bu sayfayı işlediğimiz amellerle aslında kendimiz dolduracağız. İnşallah müminler bu gece açılacak yeni beyaz sayfayı hem kendilerinin hem de ümmet-i Muhammed’in ve insanlığın kurtuluşu ve saadeti için çalışarak, koşturarak ve mücadele ederek doldurmayı tercih edeceklerdir.

Bu vesile ile tüm Fatihlilerin, aziz milletimizin ve ümmet-i Muhammed’in Berat gecesini tebrik eder, Cenab-ı Hakk’ın rahmetine, mağfiretine ve büyük ikramlarına kavuşmuş müminler olarak bu gecenin sabahına kavuşmanızı niyaz ederim.